,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

"Asıl engel Rabbini tanımamaktır"

"Asıl engel Rabbini tanımamaktır"
​Engellilere yönelik düzenlenen iftar programından konuşan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, asıl engelin Allah'ı tanımamak olduğunu söyledi.

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından engellilere yönelik iftar programı düzenlendi. Birçok engelli derneği ve engelli vatandaşın katıldığı iftar programı Ahmet Şahin'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Engelli Koordinatörü Ali Çelik'in açılış konuşmasından sonra görme engelli Ümit Şahin tarafından seslendirilen ilahi ve ezgiler programa renk kattı.

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Taşçı "İçimizden ve bizden birisi olarak bizimle iftar açtığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Engel denilince biz asıl engelin hakkı görmeyen gözlerde, hakkı anlamayan kalplerde ve gönüllerde, hepsinden öte asıl engelin hakkı ve doğruyu söyleyemeyen dillerde olduğunu inanan insanlarız. Asıl engel bize bu hayatı bahşeden yüce yaratıcının rızası doğrultusunda yaşamamak olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bedenimizin belki bir uzvunu kaybetmiş olabiliriz ama Allah'ın bizleri yaratma gayesi ve doğrultusunda yaşadığımız anda işte o bize engel gibi gözüken o eksiğimizin bizim için bir nimet olduğunu hem bu dünyada hem de ahirette müşahede edeceğiz." diyen Taşçı, "Engelli kardeşlerimizi hasta asrımızın birer Abdullah ibn-i Mektum'u olarak görüyorum. Peygamber Efendimizin Bilal-i Habeşi'den sonraki müezzini olan Abdullah ibn-i Ümmü Mektum'un temsilcileri olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

Abdullah İbn-i Ümmü Mektum üzerinden örnek veren Taşçı, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de engellileri zikrettiğini aktararak şöyle konuştu:

"Şu yaşadığımız dünyada Allah'ın bizlere sınırlı ve geçici verdiği hayatta bu engeller ile beraber yaratıcımızı unutmamışsak Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in) yolundan gitmiş isek bu hayat koşusunda engelli kardeşlerimizin bin metrelik bir koşuda bizim 500 metre önümüzde olduğuna inanıyorum. Zira sizde, bizde Rabbimizi razı etme peşinde koşuyoruz. Lakin siz engellerine rağmen bu yolda konuşmanız işte o sizi bizlerin önüne geçiren bir özelliktir."

Dünya Müslümanların büyük sıkıntılar çektiğini özellikle Yemen ve Filistin'deki Müslümanların sıkıntılarını dile getiren Taşçı "Şu anda dünyanın farklı coğrafyalarında birçok Müslüman yuvalarında ocaklarında iftar edemeyen binlerce milyonlarca Müslüman var, Allah'a hamdolsun ki bizlerin başımızı sokabileceği bir yeri vardır. Bu büyük bir nimettir, buna çok şükür etmemiz lazım." dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Engelli Koordinatörü Ali Çelik konuşmasında "Toplumun önemli bir kesimini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Hepimiz birer engelli ya da engelli adayıyız. Engelliler sevgiye, saygıya hürmete layık insanlardır. Rabbim bu bağlamda bütün engellilerimize sağlık sıhhat ve afiyetler lütfeylesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55