,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

"Asıl Engel Görünüşteki Değil, Beyinlerdeki Engeldir"

"Asıl Engel Görünüşteki Değil, Beyinlerdeki Engeldir"
Batman Engelliler Platformu tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeni iler düzenlenen yemekte engelli vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ahmet Deniz, " Asıl Engel Görünüşteki Değil, Beyinlerdeki Engeldir" dedi.

TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen yemeğe;  Vali Ahmet Deniz ve Eşi Olcay Deniz'in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, engelli dernekleri  temsilcileri ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Engelli Dernekleri temsilcileri tarafından karşılanan Vali Deniz ve Eşi Olcay Deniz, yemeğe katılan engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek ,  engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladılar.

Yemek öncesi Batman Engelliler Platformu Başkanı Abdullah Gezici ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar.

Konuşmasında engelli vatandaşların sadece bir günde hatırlanmaması gerektiğini ifade eden Vali Deniz,  "Hepimiz birer engelli adayıyız. Eğer bir toplumda bireyler empati yapılabiliyorsa, bir başkasının yerine kendini koyabiliyorsa,  o zaman dertlerin ve sıkıntıların giderilmesi daha kolaylaşır" dedi.

Engelli vatandaşlarımıza yönelik son dönemlerde  devletin bir çok yasal düzenlemelerin yaptığını vurgulayan Vali Deniz, "Eğer sizin yüzünüz gülerse, toplumun yüzü gülecek.  Annelerinizin  ve babalarınızın yüzü gülerse bizim yüzümüz gülecektir. Asıl güzellik görünüşte değildir. Asıl güzellik,  insanın yüreğindeki güzelliktir. eğer yüreğimizde; güzellik,  insana saygı, sevgi,  hoşgörü  ve kucaklaşma yoksa hiçbir şeyin anlamı yoktur. Burada görev yaptığım süre içerisinde  yüzünüzün gülmesi için, dertlerinize çare bulmak için gece gündüz demenden çalışmaya devem edeceğiz. Sizlere 'Allah  razı olsun dedirtebilirsek' ne mutlu bize.  Asıl engel görünüşte değil, beyinlerdeki engellerdir. onu aşabilirsek huzurlu ve mutlu bir toplum olacağımıza inanıyorum.  Sizlere, huzurlu ve sağlıklı yıllar geçirmenizi diliyorum" diye konuştu.

Vali Deniz,  engelli vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, dertlerini ve sıkıntılarını dinledikten sonra program sona erdi.

batman-engelliler-platformu.jpg

batman-engelliler-platformu-001.jpg

vali-ahmet-deniz-012.jpg

batman-engelliler-platformu-002.jpg

vali-ahmet-deniz-013.jpg

batman-engelliler-platformu-003.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55