,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Artuklu Üniversitesinde mezuniyet sevinci

Artuklu Üniversitesinde mezuniyet sevinci
Mardin Artuklu Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı mezunu öğrencileri için düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, öğrencilerin heyecanını paylaştığını belirterek öğrencileri ve velileri kutladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Merkezi Kampüs alanında 2018-2019 akademik yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mardin Artuklu Üniversitesinde eğitim gören 2 bin 200 öğrencinin mezuniyeti münasebetiyle düzenlenen törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Mardin Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, üniversitenin akademik idari personelinin yanı sıra öğrenci aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin büyüyen, gelişen, hedefleri büyük olan Türkiye’nin gençleri olduğunun altını çizen Yaman, “Üniversitemiz sizleri hayata en güzel şekilde hazırladı. Büyük düşünmeye ve hedeflerinizin büyük olmasına alışkınsınız. Hiçbir zaman yılmayın. Çok çalışın, adaletten ve dürüstlükten ayrılmayın, hep birlikte tek gayemiz milletimiz olsun.” dedi.

 Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise bilgi ve donanımla hayata uğurladıkları öğrencileri artık meslektaşları olarak addettiklerini belirterek, “Mardin Artuklu Üniversitesinden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Üniversitemizin başarıları sizin onurunuz olacaktır. Mezun olsanız dahi üniversitenizi yalnız bırakmayacağınızı biliyor, yarınları şekillendiren Artuklu Üniversitesini meslek hayatınızdaki başarılarınız ile dünyaya tanıtarak üniversitenizi dışarıya taşıyacağınıza inanıyorum. Biz, sizleri bugünün donanımlı meslek elçileri, yarının bir akademisyeni, meslektaşımız, etkin bir ülke yöneticisi veya önemli bir sektör temsilcisi olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Artuklu Üniversitesinin Sosyal Bilimler Ağırlıklı bir üniversite olarak uluslararasılaşma noktasında bir sıçrama yaptıklarını vurgulayan Ağırakça, Katar'ın başkenti Doha’da her iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Üniversiteler Arapça Münazara Turnuvası'nda Mardin Artuklu Üniversitesi adına yarışarak dünya üçüncülüğünü kazanan İslami İlimler Fakültesi öğrencilerini bir kez daha tebrik ederek başarı belgelerini takdim etti.

İslami İlimler Fakültesi’nin bu yıl ilk kez mezun verdiğini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Ağırakça, gurur veren bu başarıların daim olmasını diledi.

Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Türkiye Finalinde birincilik kazanan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik 4. sınıf öğrencilerinden Cebrail İpek, Ali Coşkun ve Halil İbrahim Abak’a başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından diğer fakülte ve yüksekokullardan dereceye giren öğrencilere de başarı belgeleri,  plâket ve çeşitli hediyeler verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55