,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Arslan Ailesi: “Artık son 28 Şubat olsun!”

Arslan Ailesi: “Artık son 28 Şubat olsun!”
FETÖ ve 28 Şubat yargısı tarafından mahkûm edilerek müebbet hapis cezasına çarpıtılan Nuri Arslan’ın yaşlı anne ve babası, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete seslenerek, “Bu son 28 Şubat olsun” çağrısında bulundu.

28 Şubat döneminde İslami kimliğinden dolayı FETÖ ve 28 Şubat yargısı tarafından mahkûm edilerek müebbet hapis cezasına çarpıtılan Nuri Arslan’ın yaşlı anne ve babası, Cumhurbaşkanı ve hükümete seslenerek, “Bu son 28 Şubat olsun” çağrısında bulundu.

28 Şubat 1997 yılında gerçekleştirilen karanlık darbenin üzerinden tam 21 yıl geçti. 28 Şubat sürecinin sonucunda on binlerce kişi yargılanmış ve binlercesi de işkencelerden geçirilmişti. 28 Şubat’ın soğuğu ve zulüm dolu günlerinde sırf İslami hizmetlerinden dolayı cezaevlerine atılan Müslümanların aileleri ise yaşadıkları zulmün son bulması için bir adım atılması talebinde bulunuyorlar.

Darbenin üzerinden her ne kadar 21 yıl geçmiş olsa da 28 Şubat zulmünün Müslümanlar için halen devam ettiğini belirten İslami dava mahkumlarının aileleri, çocuklarının, İslami hassasiyetinden dolayı gözaltına alınarak ağır işkencelerden geçirildiklerini ve FETÖ’nün zulüm mangasına dönüşen Yargıtay 9’ncu Ceza Dairesi’nin kararıyla tutuklanıp mahkûm edildiklerini söylediler.

Aileleri, aradan geçen bunca yıla rağmen halen cezaevinde tutuklu bulunan çocuklarının yıllardır adalet beklediğini söylüyor.

Oğulları Nuri Arslan’ın kumpaslar sonucu 1999 yılında gözaltına alınarak ağır işkencelerden geçirildiğini ve sonrasında ihdas edilen suçlarla çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını belirten baba Murat Arslan (70), 28 Şubat sürecinde hukuk kurallarının hiçe sayıldığını, yargılama sürecinde de ağır cezaya çarptırılan oğlunun 18 yıldır cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Oğlunun, İslami kimliğinden dolayı 28 Şubat sürecinde cezaevine konulduğunu ve 18 yıldır hastalıklarına rağmen haksız bir şekilde cezaevinde tutuklu olduğunu belirten baba Murat Arslan Cumhurbaşkanı ve hükümete seslenerek, “Bu, son 28 Şubat olsun” çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne yazık ki 5 yıl, 10 yıl ve 15 yıldır hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var.” sözlerini hatırlatan Arslan, “FETÖ’cüleri, Ergenekoncuları, balyozcuların hepsini tek tek serbest bıraktınız. Yıllardır haksız yere cezaevinde olan insanların olduğunu söylediniz. Peki, hani nerede? Bir kez olsun onların ne durumda olduğunu sordunuz mu? ‘Biz bu insanları serbest bırakacağız’ dediniz ve bir günahları olmadığını söylediniz. Ama halen bir adım atılmadı.” diyerek tepkisini ortaya koydu.

“FETÖ’cüleri bile serbest bırakmaya başladılar”

Oğluna haksız yere ceza veren FETÖ üyelerinin de cezaevinde olduğunu belirten Arslan, “18 yıldır benim oğlum cezaevindedir. Benim oğlumun suçu neyse devlet bizi bu konuda bilgilendirsin. FETÖ bir gece meclisi bombaladı. O gece İstanbul’u kan gölüne çevirdiler. Ama şimdi FETÖ’cüleri bile serbest bırakmaya başladılar. O en ağır suçu işleyenleri, darbeye kalkışanları bile tek tek serbest bırakıyorlar. Ama bize gelince halimizi bile sormuyorlar.”ifadelerini kullandı.

“Benim oğlum namazını kılıyordu, orucunu tutuyordu ve Kur’an-ı Kerim’ini okuyordu. Ben oğlumda başka bir şey görmedim” diyen Arslan, oğlunun defalarca kalbinden ameliyat olduğunu ve halen kalp rahatsızlığının devam ettiğini ve buna rağmen oğlunun cezaevinde tutulmasının haksızlık olduğunu söyledi.

“Oğlumun cezaevinde ömrü çürüdü”

Oğlunun cezaevinde kalp rahatsızlığı başta olmak üzere birçok hastalığa yakalandığını belirten Arslan, “Şimdi benim oğlumu görseniz ben onun babasıyım ve oğlumdan daha gencim. Oğlumun cezaevinde ömrü çürüdü. Benim oğlumun bir defa olsun dosyasına bakın ve bize suçunun ne olduğunu söyleyin. Dosyasını raftan indirin. Bu 28 Şubat onlar için artık son 28 Şubat olsun. Biz, evimizde bir gece bile olsun rahat bir şekilde uyuyamıyoruz. Oğlumun hasretinden gecemiz gündüzümüz belli değil. Beni kendi yerlerine koysunlar ve bir empati yapsınlar. Onların çocukları 18 yıl hapiste olsaydı, böyle mi olurdu, siz ne yapardınız? Bir kez olsun dosyasına bakmadınız mı, acaba neden bu insanlar bunca yıldır cezaevindeler. Yıllardır gözlerimizde gözyaşı bir an olsun dinmedi. Oğlumuzun cezaevinde ömrü tükendi, hayatı, gençliği çalındı.” şeklinde konuştu.

“Yıllardır oğlumun yolunu gözlüyorum”

Anne Hatun Arslan ise, oğlunu dünya gözüyle, özgür olarak görmeyi temenni ettiğini belirterek, artık bu zulmün sona ermesini istedi.

Oğlu için yeniden yargılama yolunun açılmasını isteyen anne Hatun Arslan, “Yıllardır ben oğlumu görmemişim. Oğlumu özlemişim. Yıllardır oğlumun yolunu gözlüyorum. Defalarca sesleniyoruz. Ama bir defa olsun kimse bizim sesimizi duymuyor. Yıllardır yüreğimiz yanıyor. Artık serbest bırakılmasını istiyoruz.” dedi.

Oğlunun 28 Şubat ve FETÖ yargısının insafsız uygulamalarına kurbanı edildiğini ve 18 yıldır cezaevinde tutulduğunu ifade eden Hatun Arslan, “Herkesi serbest bıraktılar. Benim oğlum ise halen cezaevinde. Bizim suçumuz neydi bilemiyoruz? Oğlum tutuklandığında henüz gençti, ama şimdi cezaevinde yaşlandı. Bir gece yarısı polisler gelip oğlumu götürdüler ve 18 yıldır cezaevinde tutuyorlar.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka'da su kuyusu açtı

Avrupa Yetim-Der Sri Lanka'da su kuyusu açtı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55