,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2499.945
  • Dolar 32.4881
  • Euro 34.5791
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

Arınç: Şanlıurfa Tugayını taşınmış bilin

Arınç: Şanlıurfa Tugayını taşınmış bilin
​Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Şanlıurfa şehir merkezinde bulunan 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının taşınması ile ilgili olarak, "Merak etmeyin, bu işi olmuş bilin Allah’ın izniyle." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa 3. Uluslararası Kitap Fuarı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin konuğu olarak Şanlıurfa’ya gelen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile bir araya gelen Arınç, gazetecilere açıklama yaptı.

Bir gazetecinin geçtiğimiz ay 20. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki patlama ile ilgili olarak, Tugay’ın taşınması ile ilgili sorusuna Arınç, "Merak etmeyin, bu işi olmuş bilin Allah’ın izniyle." dedi.

31 Mart seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunarak sözlerine başlayan Arınç, "31 Mart seçimleri öncesinde az da olsa seçim kampanyasına destek vermek üzere Sayın İl Başkanımızın davetiyle, özellikle Viranşehir ve Ceylanpınar’a gelmiştim. Akşam da Şanlıurfa merkezde dostlarımızla, arkadaşlarımızla geçmişten bu yana, aynı çizgide siyaset yaptığımız kardeşlerimizle birlikte olmuştuk. Hamdolsun ki seçim sonuçları Şanlıurfa, AK Parti ve Türkiye bakımından yüz akıyla sonuçlandı." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın Türkiye siyaseti için çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Arınç, "Benim de Mart ayından bu yana Milli Görüş dönemine ait siyasi hatıralarımı topladığım ‘Arınç: Küçük Erbakan’ ismiyle kitabım yayımlandı. Bu vesileyle hem kitabımın tanıtımı ve imzası hem de yakın siyasi tarihimize ait hatıralarımızı anlatma fırsatımız oldu. Biliyorsunuz Şanlıurfa’da AK Parti olarak 8 milletvekilimiz var. Ben de şu anda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak, eski Meclis Başkanlarımızın beşiyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın hemen yanında hizmet vermeye çalışıyoruz. Geçmişte devlet ve meslek hayatında başarılı olmuş kişiler arasında böyle bir istişare kurulu oluşturuldu. Kendi aramızda toplantılar yaptığımız gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında da inşallah önümüzdeki günlerde 3’üncü ve 4’üncü toplantımızı yapacağız. Bu yüzden, gittiğim yerlerde hem partimizi ziyaret ediyorum hem de belediye ve vilayetleri ziyaret ediyorum." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin geçtiğimiz ay 20. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki patlama ile ilgili olarak, Tugay’ın taşınması ile ilgili sorusuna Arınç, "Bunu İl Başkanımız da söyledi. Çok önemli bir konudur. Çok şükür AK Parti’nin son dönemlerinde şehir içindeki askeri tesislerin şehir dışına çıkarılması konusunda adımlar atıldı. Bunun için imkân meselesine ve taşınacak yerlere bakmak lazımdır. Benim sizden aldığım ve birazdan Belediye Başkanımızdan verecekleri bilgi dâhilinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Urfalıların talebi budur’ diyeceğim Allah’ın izniyle. Merak etmeyin, bu işi olmuş bilin Allah’ın izniyle." dedi.

Açıklamanın ardından Arınç, Şanlıurfa’nın kurtuluşunda yer alan 12’ler albümünü ve geçmiş dönem Şanlıurfa Belediye Başkanları albüm sergisini gezdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55