,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Arıcılığın geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı

Arıcılığın geliştirilmesine yönelik işbirliği protokolü imzalandı
Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi ile bu alanda en önemli paydaşlardan biri olan Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği arasında “Arıcılığın Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bingöl Üniversitesi ile Arı Yetiştiricileri Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi ile bu alanda en önemli paydaşlardan biri olan Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği arasında “Arıcılığın Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor İbrahim Çapak ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer tarafından imzaları atılan protokol töreninde, projelerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral ve Koordinatör Doktor Nevzat Esim de hazır bulundu.

Projenin en önemli amaçları arasında; arıcılığın geliştirilmesi, arı ürünleri çeşitliliğinin ve üretiminin artırılması, ana arı yetiştiriciliği, arı hastalıkları, eğitim, pazarlama, akreditasyon, tescil, markalaşma, alternatif arı ürünleri, arı ürünlerinin analizi, ekonomik değeri yüksek olan bitkiler ve daha pek çok alandaki projeler ile ilgili taraflarca yapılabilecek iş birlikleri bulunuyor.

“Bingöl balını hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz”

Atılan imzalardan sonra bir açıklama yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak, Bingöl balını hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Çapak, “Üniversitemizin pilot üniversite seçilmesi sonrasında, Pilot Üniversite’nin Bingöl’e maksimum fayda sağlaması amacıyla paydaşlarımız ve diğer ilgili kurumlarla sürekli istişare halinde olduk. Pek çok toplantı gerçekleştirdik. Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği’miz en önemli paydaşlarımızdan biridir. Birlik Başkanı Mehmet Can Üzer ile birlikte arıcılarımızı ziyaret ettik. Sorunlarını dinleyip, fikirlerini aldık. Arıcılarımızın ekonomik anlamda güçlü olması Bingöl’ün ekonomik anlamda güçlü olmasıdır. Bizim organik Bingöl balımız şifa kaynağıdır. Coğrafi olarak Bingöl Çiçek balının değil Anadolu’daki, dünyadaki çiçek ballarının en iyisi olduğunu düşünüyoruz. Bilimsel olarak balımızın değerini ortaya koyabilirsek, hem insan sağlığı için hem de bölgesel kalkınma açısından balımızın önemini ortaya koymuş olacağız. Bu durumda başta arıcılarımız olmak üzere bölgemizin insanı kazanmış olacak. Biz Bingöl Üniversitesi olarak her zaman arıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Pilot Üniversite ile arıcılarımızın ve şehrimizin sosyal ve ekonomik hayatına da dokunmak istiyoruz.” dedi.

“Emeklerimizin karşılığı olsun istiyoruz”

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesinden sorumlu Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz da ‘Kampüs Duvarlarını Yıkalım, Hep Beraber Bölgenin Hikâyesini Oluşturalım’ sloganı ile yola çıkılan ve yaklaşık iki yıldır devam eden bu süreçte paydaşlar, öğretim elemanları ve proje ekipleriyle geceli gündüzlü özveri ile çalıştıklarını söyledi.

Bingöl’de bu alanda bir başarı hikayesi yazmaya inandıklarını dile getiren Solmaz, şunları söyledi: “Bu başarı hikayesinin yazarlarından olmak isteyen herkes ile de işbirliği içerisinde olacağız. Aylarca ailelerine hasret, kış aylarında gurbette, bahar ve yaz aylarında zorlu koşullarda yaylalarda kalarak arıcılık yapan emektar arıcılarımızın emeklerinin karşılığını fazlası ile almalarını arzuluyoruz. Tek geliri sadece arıcılık olan binlerce arıcımız var. Bunun için de bölge arıcılığının gelişmesini sağlayacak, gelir ve istihdamı arttıracak, sektörün problemlerini azaltacak veya ortadan kaldıracak her türlü bilimsel çalışmayı yürütmek amacı ile birliğimiz ve diğer paydaşlarımızla yakın işbirliği içerisinde çalışacağız. Hiçbir şeyin sözde kalmasını istemiyoruz, emeklerimizin karşılığı olsun istiyoruz. Bu nedenle programın etkin ve verimli bir şekilde sürdürülmesi için çok çalışacağız. Ülkemizin bu dönemlerde özellikle yerli üretime daha fazla ihtiyacı var. Bingöl balı başta olmak üzere bütün arı ürünleri en önemli yerli şifa kaynaklarımız arasında yer alacaktır.”

Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer de Bingöl Üniversitesinin sürekli arıcıların yanında olduğunu ve Bingöl balının markalaştırılması için mücadele verdiğini dile getirdi.

Üzer, “Bingöl Üniversitesi ile birlikte Bingöl balını hak ettiği değere kavuşturmak için çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz sürekli arıcılarımızın yanında. Arıcılığı geliştirmek adına gerek sahada, gerek laboratuvarlarda tüm gücüyle mücadele ediyor. Birlikte çalışarak; arıcılar ve Bingöl Üniversitesi el ele bunu başaracağız.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bugün hava nasıl olacak?13 Nisan 2024 Cumartesi 00:37
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı12 Nisan 2024 Cuma 00:25
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı11 Nisan 2024 Perşembe 00:46
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı10 Nisan 2024 Çarşamba 00:59
  • Kuvvetli Yağış ve Çığ Tehlikesi Uyarısı09 Nisan 2024 Salı 01:34
  • Bugün hava nasıl olacak?08 Nisan 2024 Pazartesi 01:04
  • Bugün hava nasıl olacak?07 Nisan 2024 Pazar 00:45
  • Adana'da 'turfanda' soğan hasadı başladı06 Nisan 2024 Cumartesi 15:07
  • Bugün hava nasıl olacak?05 Nisan 2024 Cuma 02:03
  • Bugün hava nasıl olacak?04 Nisan 2024 Perşembe 00:24
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55