,
  • BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Arap ülkelerinden Türkiye’ye destek!

Arap ülkelerinden Türkiye’ye destek!
Türkiye’deki Arap topluluğu temsilcileri, Arap iş adamları ve Arap sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ABD’nin Türkiye’ye karşı giriştiği yaptırımlara tepki göstererek, Arap toplumuna dolar bozdurarak TL'ye destek olma çağrısında bulundular.

Türkiye’deki Arap Topluluğu temsilcileri, Arap iş adamları ve Arap sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Arap toplumuna dolar bozdurarak Türk lirasına destek olma çağrısında bulundu.

Irak, Yemen, Mısır, Suriye, Libya ve Filistin gibi Türkiye’deki Arap Topluluğu üyesi ülkelerin temsilcileriyle, sivil toplum yöneticileri ve iş insanları, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Merkezi’nde Arap Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen Arap Dünyası’ndan Türkiye’ye Destek Basın Toplantısı’nda bir araya geldi.

Açılış konuşmasını yapan ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur Türkiye’nin çok hassas bir süreçte bulunduğunu belirterek, "Başkanımız Sayın Erdoğan’ın haklı olarak ‘one minute’ ve ‘dünya 5’ten büyüktür’ çıkışları sonrası, bu çağrıyı hazmedemeyen gruplar tarafından ülke ekonomimiz sistematik bir şekilde hedef alınmış durumdadır. Aslında bu baskı sadece Türkiye’ye karşı değil, mazlumların haklarını savunmaya kalkışanlara yönelik bir sindirme operasyonudur. Başını ABD’nin çektiği bu baskı unsurlarının hedefleri gayet açık ve nettir. Haksızlıklara karşı çıkan, mazlumların haklarını savunan Türkiye’ye karşı ciddi bir operasyonun içine girmişlerdir." diye konuştu.

Cesur, Kur’an-ı Kerim’de Al-i İmran suresinde geçen 'üzülmeyin, gevşemeyin, eğer inanmışsanız galip olacak olanlar sizlersiniz' ayetini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bugün bu amaç ve gaye ile burada bulunan Arap Topluluğu, Arap Derneği ve değerli iş adamlarımız ile Metin Turan beyefendiye teşekkürlerimi sunuyor, yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Niyetimiz ve gayemiz birdir. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır. Bize burada kucağını açan Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. İnsanlığa kapılarını açmış bütün zayıf ve mazlumları bağrına almış her türlü gereken desteği sunmuştur. Allah’ın izniyle Türkiye’yi sevgi ve kalkınma ülkesi olarak yad edeceğiz."
 

Türkiye’deki Arap Topluluğu Temsilcisi Dr. Hıdır Al Sotari, Arap Dünyasından Türkiye’ye Destek Basın Toplantısı’na Türkiye’de bulunan Arap Topluluğu İş Adamları, Arap gençleri ve bütün Arap kesimini temsilen konferansta yer aldıklarını söyledi. 

Araplara TL'yi destekleme çağrısında bulunan Sotari, "Türkiye’de 5 milyon Arap yaşıyor. Türk Lirası'nı desteklemek dini ve ahlaki bir vecibe olup bütün Arap ve Müslüman halkların bunu dikkate almalarını ifade etmekteyiz. Dolayısıyla elimizde bulunan bütün dolar cinsinden varlıklarımızı bir an önce Türk lirasına çevirmemiz gerekmektedir. Türk lirası bizim liramızdır. Ferdi ve topluca dolar bozduran bütün kişi ve kuruluşlara buradan kendilerine şükranlarımızı arz ederiz. Bütün Arap ekonomi ve  sivil toplum kuruluşlarını kısaca her kesimi Türk Lirasına destek olmaya ve dolar altın cinsinden varlıklarını Türk Lirasına çevirmelerine davet ediyoruz." diye konuştu.


Sotari, Türkiye’de yaşayan Arapların Türkiye’nin en ufak bir zarara uğraması halinde bile son derece üzüldüğünü dile getirerek, ekonomik gidişatla alakalı  yalan haberler yapılmasından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Türkiye’deki Yemenli Temsilci Nebil Ganim, yaptığı konuşmada, "Türkiye kendi kararlarını alabilecek güce ulaştığı için bu saldırıların hedefi oluyor. Ancak inanıyoruz ki Türkiye bunları atlatacak güce sahiptir. Yemen toplumunun geleneklerine göre daha çocuk yaşta ticaretle uğraşılıyor. Türkiye’nin Yemenli tüccarlara çeşitli kolaylıklar sağlayacağını düşünüyorum. Bu şekilde Yemenli iş insanları ellerindeki birikimlerle Türkiye’ye gelerek yatırım yapacaktır. Türkiye’deki Arap Topluluğu Omer El-Kus isimli gencin elindeki bir milyon 200 bin doları Türk Lirası’na çevirdim. Avrupa’da ve diğer ülkelerde bulunan Yemenliler 10 milyonlarca doları Türk Lirası’na çevirdiler. Böyle yapan pek çok Yemenli var. Bunların pek çoğu bulunduğu ülkelerde dışlanmamak için veya başka sebeplerle kendilerini gizliyor." bilgilerini verdi.

Türkiye’deki Irak Topluluğu Temsilcisi Hüseyin El Savabi, Türkiye ve ABD arasında yaşanan kutuplaşmayı dört gözle bekleyen çevrelerin bulunduğunu ifade ederek, "Bu krizden şunu anladık ki Arap halkları Türkiye’nin yanında. Bu kriz aslında Türkiye’den çok ABD’yi vurmuştur." ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki Mısır Topluluğu Temsilcisi Dr. Ahmet Matar, İslam ülkelerinin finansal birlik noktasında adımlar atması gerektiğini kaydetti.

Suriyeli iş adamı Muhammed Mellahi de Türkiye'nin Suriyelilere zor gününde destek olduğunu hatırlatarak, "Bizler, Suriyeliler Türkiye’nin bu zor zamanında elimizden gelen tüm desteği Türk kardeşlerimize vermeye hazırız." ifadelerine yer verdi.

Filistinli Âlimler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Al Hac ve iş adamları da Türkiye’nin ve TL'nin yanında olduklarını söyledi. 

Toplantıda hazır bulunan Arap temsilciler ellerinde bulunan dolarları kameralara göstererek, toplantı sonrası dövizleri bozdurmak üzere döviz bürolarına gideceklerini açıkladılar. (İLKHA)

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

Afganistan'da saldırılar: 63 ölü

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55