,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

"Aramızda küskünlük oldu mu Allah duaları kabul etmez"

"Aramızda küskünlük oldu mu Allah duaları kabul etmez"
Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde gerçekleşen bayramlaşma programında, Müslümanlar arasında küskünlüklerin olmaması gerektiği belirtildi.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde İlçe Kaymakamlığı ve belediyenin öncülüğünde halkla bayramlaşma programı düzenlendi.

Belediyenin çay bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Eyüp Özdemir, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Emniyet Müdürü Nuri Sarıyar, İlçe Müftüsü Tahsin Ekim, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Şoförler Odası Başkanı Adem Sütpak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ekim, bayram günlerinin insanların neşe, mutluluk ve kardeşlik duygularının canlandığı, bundan dolayı da küskünlüklerin son bulduğu zaman dilimleri olduğunu söyledi.

Ekim, "Bayramlarda Allah Teâlâ bir araya gelmemizi istiyor. Her türlü küskünlük ve dargınlığın ortadan kaldırılmasını istediği zaman dilimleridir. Peygamber Efendimiz 3 günden fazla küs durulmayacağını söylüyor. Bu bayram vesilesiyle aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkların son bulması lazım. Bunu bir fırsat olarak bilmemiz lazım. Aramızda küskünlük oldu mu Allah duaları kabul etmez. Tüm kardeşlerimin bayramını tebrik ediyorum." dedi.

Yeryüzünde Müslümanların zulüm altına olduğunu belirten Bayık da şöyle konuştu: "Yeryüzünde meydana gelen bütün olaylar İslam dünyasına mal oluyor. Vuran Müslüman, ölen Müslüman, kaçan mülteci olup, evini bırakıp kaçan Müslüman ve evsiz barksız kalan Müslümandır. Bundan dolayı bizim Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içinde olup daha çok çalışmamız lazım. Kendi aramızdaki kişisel meseleleri fazla sürdürmememiz lazım."

İlçe sakinlerinin bayramını tebrik eden Özdemir ise "Öncelikle hepimizin bayramını tebrik ediyorum. Şanlıurfa ve Hilvan'ımız birer güvenlik şehridir. Allah'a şükürler olsun, Ramazan-ı Şerif'in ardından hep beraber bayramımıza kavuştuk. Bayramımızı hep beraber huzur, barış ve mutluluk içerisinde geçireceğiz. Sizlerin arasındaki barışın, kardeşliğin, huzurun daim olmasını temenni ediyoruz. Bir Ramazan-ı Şerif sonrasında tekrar burada bulunmayı arzu edeyim. Hepinizin bayramı mübarek olsun. Allah'a emanet olun." ifadelerini kullandı.

Program, yapılan bayramlaşmanın ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55