,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Arama çalışmalarının aralıksız devam edecek!

Arama çalışmalarının aralıksız devam edecek!
Siirt'in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde sahasında meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, arama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt’in Şirvan ilçesindeki maden bölgesinde arama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyleyerek, herhangi bir ihmal durumunda kimsenin bu işi örtbas edeceğini düşünmemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. AFAD kriz masasını ziyaret eden Aktay, burada arama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, arama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.

Yaklaşık 1 milyon metreküpe yakın bir toprağın yer değiştirdiğinin hesaplandığını dile getiren Aktay, zamanın aleyhe işlediğini söyledi.

Arama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade eden Aktay, herhangi bir ihmal durumunda kimsenin bu işi örtbas edeceğini düşünmemesi gerektiğini söyledi.

4 işçinin cenazesinin çıkarıldığını söyleyen Aktay, “Dünden beri biliyorsunuz dün saat 08.30 ile 09.00 arasında gerçekleşen bu elim hadise esnasında madende çalışmakta olan 16 kişi bu kazada göçüğün altında kalmışlar. Şu ana kadar 4 kişinin cesedine ulaşılmış görünüyor. Geride kalan kısımlar üzerinde de geriye kalan 12 kişinin araçların içerisinde olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 1 milyon metreküpe yakın bir toprağın yer değiştirdiği hesaplanıyor. Bunlar tabi araç bakımından arama ve kurtarma ekipleri tarafından devletimizin bir takım imkânları bakımından en ufak bir sıkıntı yok. Sıkıntı tabi bu toprak altında kalan 12 tane vatandaşımıza ulaşmak. İnşallah Allahtan ümit kesilmez. Ancak durum şuanda her geçen vakit aleyhimize işliyor.” dedi.

Heyelan riskinin devam ettiğine işaret eden Aktay, “Arazi koşulları bir miktar toprağında hareketliliğinin devam etmesi dolayısıyla arama kurtarma çalışmaları yavaş yürümektedir. Tabi ki birinci önceliğimiz arama kurtarma çalışması yapanların güvenliği. Yani birilerini kurtarmaya giderken onlarında bir kazaya kurban gitmemesi birinci önceliğimiz ki risk çok fazla. Çünkü hakikaten buraya birkaç gündür aşırı miktarda yağan yağış dolayısıyla topraktaki bir hareketliliğin yeni bir kazaya yol açmaması birinci önceliğimizdir. İkinci önceliğimiz tabi ki toprak altındaki vatandaşlarımızın kurtarılmaya çalışılması. Şu anda gerek Van’dan, Bitlis’ten, Muş’tan, Erzurum’dan.  Hatta Ankara’dan gelen yardım ekipleri, arama köpekleri, insansız hava aracı, her çeşit teknoloji şu anda istihdam edilmektedir, kullanılmaktadır. Dün gece işin tabiatı gereği saat 24.00-01.00’a doğru çalışma yapılabildi. Ama şu anda gerekli aydınlatmalar sağlanarak gece sabaha kadar çalışılmaya devam edilecek.” İfadelerini kullandı.

Herhangi bir ihmalin olup olmadığı yönünde yöneltilen soruya Aktay şöyle cevap verdi:

“Tabi işin savcılık tarafı var. Olay neden oldu? Olayın ilk görünür sebebi aşırı yağış ama varsa başka bir ihmalde Siirt Cumhuriyet Başsavcısı da olay mahallinde gerekli araştırmayı soruşturmayı başlatmış durumda. Bu konuda bir ihmal varsa kimsenin bu işi örtbas edeceğini, kimsenin düşünmemesi lazım. Ama tabi bizim önceliğimiz şu anda bu değil. Önceliğimiz vatandaşlarımızın toprak altından çıkarılması.” (İLKHA)

yasin-aktay-002.jpg

yasin-aktay-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55