,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Aradan 7 yıl geçmesine rağmen 6-8 Ekim şehitlerinin acısı tazeliğini koruyor

Aradan 7 yıl geçmesine rağmen 6-8 Ekim şehitlerinin acısı tazeliğini koruyor
​6-8 Ekim vahşetinin 7'nci yılında konuşan şehid aileleri, katliamın müsebbiplerinin yargılanıp ceza almadıkları sürece bu acıyı hissedeceklerini söyledi.

 

2014'te HDP'nin çağrısı üzerine İslami kurum ve şahsiyetlere yönelik başlatılan 6-8 Ekim vahşetinde katledilen şehidlerin yakınları, başta Selahattin Demirtaş olmak üzere talimat veren, uygulayan ve elinde bulundurduğu yetkilere rağmen herhangi bir şekilde bulunmayan görevlilerin yargılanarak hakkettikleri cezayı almalarını istiyor.

6-8 Ekim saldırılarında PKK yandaşları tarafından vahşice katledilen Hasan Gökgüz'ün babası Mehmet Gökgüz, aradan 7 yıl geçmesine rağmen her ekim ayı geldiğinde acılarının tazelendiğini belirterek, "Oğlum Hasan ve arkadaşlarının şehadetlerinin üzerinden 7 yıl geçti. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Geçen 7 sene bizim için 7 gündür, acımız halen tazedir. Selahattin Demirtaş 6-7-8 Ekim davasından ceza almayana kadar içimiz rahat etmez." dedi.

Aradan 7 yıl geçmesine rağmen 6-8 Ekim şehitlerinin acısı tazeliğini koruyor

Mehmet Gökgüz

"Aradan 70 sene de geçse acımız aynıdır"

İslam davası uğruna şehid edilenler her yıl şehadetlerinin sene-i devriyesinde rahmetle yad edilirken HDP'nin çağrısıyla sokaklara çıkan ve bir şekilde ölenlerin hiçbir şekilde isimlerinin dahi hatırlanmadığına dikkati çeken Gökgüz, "Allah kendilerinden razı olsun, oğlumun tüm dava arkadaşları yanımızdalar, bizim hissetiğimiz acıyı hissediyorlar. Yarın tekrardan buraya gelip bu şehidleri anarken Selahattin Demirtaş için kendilerini öldürenlerin mezarlarına giden yok. Kimsenin aklına dahi geldiği yok. Fakat bizim dava arkadaşlarımız elhamdülillah her zaman gelip Fatihalar okuyorlar. Davamız hak olduğundan bizler unutmadığımız gibi unutulmuyoruz da. Yani aradan 70 sene de geçse bizim açımızdan aynıdır ve davamızı devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

O gün PKK ile bir olup Müslümanlara saldıranların bu dünyada yargılandıkları gibi diğer dünyada da hesap vereceklerini hatırlatan Gökgüz, "Her 6-8 ekim döneminde içimiz yanıyor. Bizim nazarımızda 2014 ile 2021 aynıdır, fark etmiyor. Onlar kendilerini düşünsünler. Öteki dünyada ne hesap verecekler. 6-8 ekim olaylarında PKK ile FETÖ bir olmuştu. Allah-u Teala hakkımızı ne PKK ne de FETÖ'ye bıraktı. PKK fareler gibi deliklere saklanıyor, FETÖ'cüler de saklandıkları deliklerden çıkarılıp yakalanıyorlar. O günün polisinden de valisinden de davacıyım. Eğer onlar o gün sokakta olsaydı bu gün oğlum mezarda olmazdı. O günün FETÖ'cü polisleri karakollara girip çıkmadılar. Allah bu dünyada onlara hakkımızı bırakmadığı gibi öteki dünyada da bırakmayacak." şeklinde konuştu.

Aradan 7 yıl geçmesine rağmen 6-8 Ekim şehitlerinin acısı tazeliğini koruyor

Öztekin Dakak

"Her kim Selahattin Demirtaş'a destek veriyorsa o da çocuğumun katilidir"

6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken şehid edilen Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak, "Aradan 7 sene geçti ama acımız tazedir, evlat acısıdır. Kişinin babası öldüğünde yetim, annesi öldüğünde öksüz derler ama evlat öldüğü vakit buna isim bırakılmamış, sadece evlat acısı derler." dedi.

Oğlunun şehadetiyle iftihar ettiğini söyleyen Dakak, "Çocğumun şehadetinden bir sıkıntımız yoktur elhamdülillah. Allah şehadetlerini kabul etsin. Burada bizim tek bir sıkıntımız var, Selahattin Demirtaş kaç yıldır cezaevinde olmasına rağmen 'Kobane olayları' veya 'Yasin Börü ve Arkadaşları' ile ilgili herhangi bir yargılamanın olmamasıdır." ifadelerini kullandı.

Dakak, "Her kim Selahattin Demirtaş'a destek veriyorsa, cezaevinden çıkması için uğraşıyorsa onlarda çocuğumun katilidir ve Allah katında hepsinden de davacıyız. Bizlere sahip çıkan HÜDA PAR'dan Allah razı olsun. Düzenlenecek 6-8 ekim etkinliklerinde görülecektir ki ne kadar sevenleri mezar başına toplanıyor. Onlar hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaklarına inanıyoruz. Unutmadıkları gibi unutturmadılar da." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55