,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

AÖL kayıt işlemleri başladı

AÖL kayıt işlemleri başladı
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 9 Ocak itibariyle başladığı belirtildi.

AÖL 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 9 Ocak itibariyle başladığı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaptığı açıklamada, "Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından kayıtlar ile ilgili olarak Açık Öğretim Lisesi'nin http://aol.meb.gov.tr/  yayınlanan kılavuzlar doğrultusunda kayda gelen öğrencilerimizin kayıtları yapılacaktır. Kılavuzlarda;  ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri 9-31 Ocak 2019, mazerete bağlı ilk kayıt ve kayıt yenileme ise: 1-6 Şubat 2019 olarak belirlenmiştir. Halk Eğitimi Merkezimize bağlı olarak faaliyetlerin yürütüldüğü Açık Öğretim Bürosunda belirtilen tarihlerde öğrencilerimizin kayıtlarını yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır." dedi.

İlk defa kayıt yapacaklar için kılavuzda belirtilen evraklar ile birlikte müracaat etmeleri gerektiğini belirten Kurtaran, "Öğrencilik durumu  'silik, donuk veya aktif' olan eski öğrencilerimizin ise sınavlara girebilmeleri için kayıt yenile işlemlerini gerçekleştirmeleri zorunludur. Öğrencilerimizin yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri sonrası durumları sistem üzerinde 'aktif'  hale geldikten sonra iletişim bilgileri ile sınava girmek istedikleri 'ili' mutlaka güncellemeleri gerekmektedir. Okuma - yazma sayısının kampanyalar ve çeşitli aktivitelerle giderek düştüğü, okuryazar oranın yükseldiği ilimizde farklı nedenlerden dolayı okula gidemeyen vatandaşlarımız için iyi bir fırsat olan Açık Öğretim sisteminin aktif bir şekilde kullanılmasını önemsiyoruz. Batman merkez Pınarbaşı Mahallesi, Zübeyde Hanım İlkokulu arkasında bulunan Halk Eğitim Merkezi Açık Öğretim Bürosunda kayıtlar yapılmaktadır. Öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihlere dikkat etmeleri gerektiğini ifade etmek isterim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55