,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

AÖF'de derece yapan öğrencilere başarı belgesi verildi

AÖF'de derece yapan öğrencilere başarı belgesi verildi
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi 60'ıncı yıl etkinlikleri kapsamında "Diyarbakır İl Başarı Belgesi Takdim Töreni" gerçekleştirildi.

AÖF'de derece yapan Diyarbakırlı öğrencilere, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından başarı belgesi verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi'nin konferans salonunda düzenlenen törende, üniversitenin tanıtımıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, gördüğü kalabalık karşısında heyecanlandığını söyledi.

Çomaklı, "Aslında akademisyen olarak kalabalık önünde heyecanlanmıyoruz ama ailenin büyüklüğü bizi heyecanlandırıyor, mutlu ediyor, biraz da sorumluluk altına itiyor. Tabi, bundan şikâyetçi değiliz. Atanmadan yaklaşık 10 gün önce açıköğretim sistemine kayıt yaptırmıştım. Atanacağımı bilmiyordum. Rektör olarak atanınca etik olarak kaydı tamamlamadım fakat içimde kaldı. 'Öğrenci olacağımıza öğrencilerimize nasıl hizmet ederiz?' diye düşünmeye başlayınca sizlere hizmet etmenin öğrencilikten daha güzel olduğunu gördüm. Çünkü sistemin içerisine girdiğiniz zaman binlerce eğitim materyali ve onlarca, yüzlerce hocanın yıllarca hazırlamış olduğu bilgi birikimi var." dedi.

"Bu şehre karşı manevi bağım var"

Diyarbakır'la manevi bağı olduğu için etkinliklere ilk olarak buradan başladıklarını anlatan Çomaklı, "Görüyorum ki salonda doktorlar, avukatlar ve diğer öğrencilerimiz var. Bu bizi iyice sorumluluk altına itiyor. Etkinliklere Diyarbakır'da başlamamızın sebebi, benim bu şehre karşı manevi, duygusal bağım var. Bu şehrin de tarihi ve toplumsal yapısı itibariyle Türkiye'de önemli bir yeri var. Buraya gelmeden önce sayın valimizi ziyaret ettik. 'Diyarbakır'da başlamanızın önemini biliyorum.' dedi. 'İnşallah bunları yansıtabiliriz.' dedim çünkü Diyarbakır kadim, Türkiye'de ruhu olan bir şehir. Diyarbakır'daki öğrenciler, Türkiye'ye yön veren niteliğe sahip." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çomaklı tarafından, Açıköğretim Fakültesini (AÖF) dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene; Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Yücel Güney, Dicle Açıköğretim Büro Yöneticisi Davut Turhan, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55