,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2492.639
  • Dolar 32.5114
  • Euro 34.551
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Antalyalı yaşlılar huzuru buldu

Antalyalı yaşlılar huzuru buldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi, sağladığı uygun fiziki koşullar ve renkli sosyal aktiviteleriyle yaşlılara ikinci baharlarını yaşatıyor.

Sosyo- ekonomik düzeyi düşük yaşlı bireylere hizmet vermek amacıyla 2014 yılında hizmete açılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi, sağlık alanında uzman kadrosu ve sanat eğitmenleriyle yaşlıları hem sosyalleştiriyor hem de çeşitli el becerileri kazandırıyor. Halil Akyüz Huzurevi, keyifli egzersizler, resim, el sanatları, bilgisayar kursları, Kur’an-ı Kerim dersleri, zihinsel gelişimi destekleyen oyunlar, iş-uğraş terapileri, fizyoterapi uygulamaları, anı ve sohbet odasındaki paylaşımlarıyla yaşlıların sosyal gelişimlerini destekleyen nitelikli yaşam merkezi olarak hizmet veriyor.

 

RESİMLERİ SERGİLENİYOR

 

Günlerini dolu dolu geçiren yaşlılar, yaşama bağlanıyor. Özellikle resim yetenekleriyle herkesi kendilerine hayran bırakan Halil Akyüz Huzurevi sakinleri, yaptıkları üç boyutlu resimleri Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerine hediye ediyor ve bu tablolar yine Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda sergileniyor. Yaşlıların yaptıkları nikah şekerleri, Büyükşehir Nikah Salonu’ndaki çiftlere hediye ediliyor.

 

YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

 

Huzurevi sakinlerinden Ethem Erol, yaşadığı zor günlerin ardından şimdilerde mutlu ve zinde bir yaşam sürdüğünü ifade ederek şunları söyledi; “Ben buraya gelmeden önce moral olarak kötü durumdaydım. Sonunda arkadaşlarımın desteği ve tavsiyesi ile buraya geldim. Ama geldiğimde ne göreyim, muazzam bir şey. Daha önce zayıftım, güçsüzdüm. 3 ay içerisinde 4 kilo aldım. Moralim yerine geldi, yeniden doğmuş gibi oldum. Kendimi çok mutlu ve zinde hissediyorum. Önümde hiçbir engel kalmadı, bunu bana sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, buradaki çalışanlara, doktorlarımıza, hemşirelerimize teşekkür ediyorum.”

 

HER ŞEY DÖRT DÖRTLÜK

 

Kemalettin Aksoy ise huzurevinden memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi; “Öğrencilik yıllarımda yaptığım bazı resimlerim ve karakalem çalışmalarım vardı. Burada kendimi geliştirdim. Burada resim yapıyoruz, bunalınca bilgisayara kaçıyoruz, oyunlar oynuyoruz, lobide çay içiyoruz, bahçeye çıkıp temiz hava alıyoruz, günlerimiz çok güzel geçiyor. Sağlığından temizliğine, yemeğinden tüm hizmetlere kadar her şey dört dörtlük. Gerçekten bu kalitede bir huzurevi Türkiye’nin genelinde yok. Allah yapanlardan razı olsun.”

 

GÜNLERİMİZ DOLU DOLU GEÇİYOR

 

Antalya’nın simgelerinden olan Yivli Minare ve Saat Kulesi’ni resmeden Necla Ustaoğlu ise “Burada günlerimiz dolu dolu geçiyor. Sabah jimnastiğimizi yaptıktan sonra iş- uğraş terapisine çıkıyoruz. Resim yapmayı öğrendik. Ayrıca nikah şekerleri, hediyelikler, tepsiler, kutular yapıyoruz. Hocalarımızın sayesinde yeni beceriler edindik. Onlar bizim evlatlarımız gibi hepsi çok değerli” diye konuştu.

 

İNSANCA YAKLAŞIM

 

Abraham Arslan da huzurevi personelinin samimi yaklaşımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bize burada o kadar tatlı, temiz, insanca yaklaşımları var ki, yeri geliyor kendilerinin bize gösterdiği samimiyetten dolayı mahcup oluyoruz. Ben biraz resme meraklıyım. Hocalarımızın destekleriyle seçtiğimiz resimleri panolara yansıtmaya çalışıyoruz. Bu da bize büyük bir keyif veriyor.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55