,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Antalya Şehir Tiyatroları’nın misafiri var

Antalya Şehir Tiyatroları’nın misafiri var
Konuk Tiyatrolar Projesi kapsamında AŞT’nin konuğu olan Nilüfer Belediyesi Tiyatro Topluluğu, Şark Dişçisi adlı oyununu 23-24 Kasım’da Antalyalılar için ücretsiz sahneleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) tarafından tiyatronun evrensel gücü çerçevesinde, karşılıklı deneyim ve fikirleri paylaşmak adına geçen yıl başlatılan Konuk Tiyatrolar Projesi’ bu yıl da devam ediyor, Bu sezonunun ilk konuğu ise Şark Dişçisi adlı oyunuyla Nilüfer Belediyesi Tiyatro Topluluğu. 23 Kasım Çarşamba ve 24 Kasım Perşembe akşamları saat 20.00’de sahnelenecek olan Şark Dişçisi adlı oyunun gösterimleri halka açık yapılacak. Ücretsiz davetiyeler Antalya Şehir Tiyatroları gişesinden temin edilebilecek.

 

Engin Alkan hem yönetiyor hem oynuyor

 

Mizah edebiyatının tanınmış isimlerinden olan Hagop Baronyan’ın yazmış olduğu, 15 yaş ve üzerindeki seyirciler için uygun olan Şark Dişçisi’nin yönetmenliğini Engin Alkan yapıyor. Antalya Şehir Tiyatroları’nda Tarla Kuşuydu Juliet ve Huysuz oyunlarının yönetmenliğini de yapmış olan Engin Alkan ayrıca Şark Dişçisi’nde Taparnigos rolüne de hayat veriyor.

 

Eğlenceli bir oyun

 

Baronyan’ın ilk komedisi olan Şark Dişçisi, görücü usulü evlilikler ve sadakat sorunlarını ele alan eğlenceli bir oyun. Eser, “Aile ilişkilerinin yozlaştığı, çiftlerin birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalıştığı bir ortamda, eşler, eski ve yeni aşıklar, çocuklar ve nişanlılar arasındaki ilişkiler birbirine karışır, iç içe geçerse neler olur?” sorusuna yanıt arıyor. Olay örgüsünün arka planına dönemin çeşitli toplumsal gelişmelerini yerleştiren Baronyan, Şark Dişçisi’nde seyirciyi güncelliğini hiç yitirmeyecek evlilik ve sadakat ilişkisi üzerinde düşünmeye davet ediyor.

 

Antalyalılar davetli

 

Antalyalı sanatseverleri farklı kültürlerle tanıştırmak amacıyla Konuk Tiyatrolar Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, projeyi ileride uluslararası nitelik taşıyan bir festivale dönüştürmek istediklerini söyledi. Özgür, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in sanatsal vizyonu sayesinde, tiyatro sanatına verdiği destek ile hedeflerine adım adım yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55