,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Ankaralı kuyumcular altın ve dolar piyasasını değerlendirdi

Ankaralı kuyumcular altın ve dolar piyasasını değerlendirdi
Coronavirus (Covid-19) hastalığı ile birlikte tüm dünyada oluşan olumsuz havanın, altın ve dolar piyasasındaki yansımalarını değerlendiren Ankaralı dövizciler ve kuyumcular, dolar ve altının tarihi bir yükselişte olduğunu ifade ettiler.

Çin'de ortaya çıkan ve neredeyse tüm dünyayı olumsuz yönde etkileyen Coronavirus salgını, hem sağlığı tehdit ediyor hem de ekonomiye darbe vurmaya devam ediyor.

Bugün itibarıyla altının gram fiyatı 392,4 lira, çeyrek altın 643,7 lira, Cumhuriyet altını da 2 bin 561 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise bin 719,68 liradan satılıyor.

Haftaya 7 liranın hemen üzerinde başladıktan sonra Merkez Bankası'nın swap düzenlemesinin ardından yukarı yönlü hareketini güçlendiren dolar/TL kuru, dün gece yarısı 7,20 liraya kadar yükselmişti.

"Altın fiyatların yükselmesi uluslararası sebeplerden ve Coronavirus’ten olabilir"

Coronavirus günlerinde kuyumculukla uğraştıklarını aktaran kuyumcu esnafı Ali Öz, "Covid-19’dan dolayı yatırımcı 22 ayara yöneldi. Satış olarak 22 ayar biraz daha yüksek. Altın ve çeyrek satışlarımız devam ediyor. Altın fiyatların yükselmesi uluslararası sebeplerden ve Coronavirus’ten olabilir. İnşallah salgın sonrası piyasanın düzeleceğine inanıyoruz. Altının yukarı yönlü hareketinden dolayı yatırımcılara altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yaklaşan düğün sezonu ile birlikte altının biraz daha yükselmesini bekliyoruz. Yatırımcılara her hâlükârda altını tavsiye ediyoruz." dedi. 

"Perakende olarak sattığımız ziynete talep azaldı"

İşlerde bir durgunluğun olduğunu ancak her şartta Allah’a şükür edilmesi gerektiğini dile getiren kuyumcu esnafından Mehmet Emin, "Dolar, altın ve ons bazında piyasa yükseldi. Bu yükseliş işlerimizi biraz etkiledi. Ayrıca Coronavirus te işlerimizi olumsuz etkiledi. Dolar ve altın piyasasındaki yükselişler Türkiye’deki taleple alakalı değildir. Virüs dolayısıyla fabrikalar, işyerleri vesaire kapalı. Bu dünyanın bütün devletleri için geçerli bir kriz. Çok büyük bir kriz mi hemen geçer mi onu bilemiyorum. Perakende olarak sattığımız ziynete talep azaldı fakat yatırım amaçlı bilezik, külçe altın gibi ürünleri müşteriler halen tercih ediyor. Türkiye’deki altın alım satımından dolayı piyasalarda bir dalgalanma olacağını zannetmiyorum. Çünkü çok büyük alış ve satışlar mevcut değildir. Bu yükseliş elbette bir yerde duracaktır." ifade etti.    

Piyasadaki altın ve dolar fiyatların yükselişinin nedenlerini tam olarak bilemediklerini aktaran dövizci esnafı Metin Ketmen, bu süreçte işlerin çok düşük olduğunu dile getirerek piyasaların bir an evvel düzelmesi temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55