,
  • BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Ankara'da "Yaşayan Şehid Talha bin Ubeydullah" etkinliği düzenlendi

Ankara'da "Yaşayan Şehid Talha bin Ubeydullah" etkinliği düzenlendi
Ankara İkra-Der ile Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından organize edilen "Yaşayan Şehid Talha bin Ubeydullah" konulu etkinlik gerçekleştirildi.

 

"Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla Hacı Bayram Veli Camii avlusundaki Eşrefoğlu Rumi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; HÜDA PAR'dan bir heyetin yanı sıra STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ayetullah Kılınç Hoca'nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Ankara İkra-Der Başkanı İbrahim Kızılçınar'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

"Allah her bir sahabeyi gökteki yıldızlar misali yolumuzu aydınlatan rehber eyledi"

Allah-u Teâlâ yaşayan bir Kur'an-ı Kerim olarak Peygamber Efendimizi bu ümmete gönderdiğini hatırlatan Kızılçınar, "Allah-u Teâlâ her bir sahabeyi gökteki yıldızlar misali yolumuzu aydınlatan rehber ve kandil eyledi. Bizler bugün bu imtihanda sadakat noktasında tereddüte düştüğümüz zaman bunu hayatında şahsileştiren Hazreti Ebu Bekir'den her türlü ayrıntıyı öğrenebiliyoruz. Adaleti Hazreti Ömer'den, hayayı Hazreti Osman'dan, ilmi Hazreti Ali'den ve nice güzel hasletleri Talha bin Ubeydullah'tan öğreniyoruz. Talha bin Ubeydullah yeryüzünde yaşayan bir şehid nasıl olur, ete kemiğe bürünmüş bir haliyle bize gösteriyor. Talha bin Ubeydullah, unvanlarıyla gayret nasıl sarf edilmeli onu ayrı bir yönüyle bizlere arz ediyor. Talha bin Ubeydullah hayatının her sayfası, her karesi şu imtihan diyarında bizlere yol gösteren bir kandil gibi önümüzü aydınlatmaktadır." dedi.

Ankara'da

Ankara İkra-Der Başkanı İbrahim Kızılçınar

Kızılçınar, "Son 6 yıldır Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 'Kasım Ayı Sahabe Ayı' olarak idrak ediliyor. Her sene ayrı bir sahabe ayrı bir yönüyle yolumuzu aydınlatacak çerçevede konferanslarla farklı farklı etkinliklerle işleniyor. Bu sene de bayanlar için Hazreti Aişe, erkekler için Talha bin Ubeydullah olarak seçilmiştir." ifadelerine yer verdi.  

Açılış konuşmasının ardından Özlem Ajans Konya ekibi sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam eden program, İlahiyatçı Yusuf Tutak'ın konuşmasıyla devam etti.

"Sahabeler öyle bir hayat yaşamışlar ki henüz dünyadayken cennetle müjdelenmişler"

Tutak, "Talha Bin Ubeydullah gerçekten hayatının neresine bakarsanız bakın inanılmaz derslerin olduğu bir hayat. Sahabe hayatı denince sanki oturup bir aksiyon filmi izlemişsiniz gibi. Çünkü durmamışlar, Allah ömür vermiş imanla kalkmışlar, vefat etmişler oturmuşlar. Sahabelerin öyle bir saate sıkıştırılacak bir hayatları yok. Çünkü öyle bir hayat yaşamışlar ki henüz dünyadayken cennetle müjdelenmişler ama müjdelendikten sonra da durmamışlar. Zaten o yüzden cennetle müjdelenmişler." dedi.

"Kimsenin dil bilmediği zamanlarda siz dil bileceksiniz"

Ankara'da

Yusuf Tutak

Gençlere kendilerini her dalda yetiştirmeleri tavsiyelerinden bulunan Tutak, "Kendinizi yetiştirin gençler! Kimsenin bilmediği zamanlarda, kimsenin öğrenmediği zamanlarda siz zaman ayıracaksınız, oturup ilim öğreneceksiniz. Kimsenin dil bilmediği zamanlarda siz dil bileceksiniz. Okuma yazmayı siz öğreneceksiniz. Herkes bir biliyorsa siz iki bileceksiniz. İçinde yaşadığınız dönme göre donanımlı olacaksınız. Babası, Talha bin Ubeydullah'ı 15 yaşına geldiğinde artık ticari kervanların başında göndermiş. Oysa çocuklarımız 15 yaşına geldiği zaman onlara 'Ayakkabı bağını bağla, sağ elinle yemek ye, üstünü kirleteceksin' diyoruz hala. Halbuki 15 yaşına gelmiş biri ailenin sorumluluğunu omuzlarına alacak bir donanıma sahiptir." şeklinde belirtti.

"Ey gençler! Arkalarda durmayın ilklerden, öncülerden olun"

Müslüman gençlerin her zaman ilklerden olması gerektiğini belirten Tutak, "Sonlardan olmayın, arkalarda olmayın, öncü olun, ilklerden olun. Gençler! Kapıları açacak olan siz olun. Talha bin Ubeydullah henüz 20 yaşındayken 'Ey gençler öncülerden olun.' demiştir. Arka taraflarda safların arasına ben de karışayım demeyin. Koşun, koşuşturun ama ilk sıralarda olun. Gençler! Bugün o kadar imkân varken, bütün kapılar açılmışken, anneleriniz sizin ellerinizden tutup camiye götürürken, cami ve dernekleriniz varken, Allah size böyle bir imkân vermişken eğer siz yerinizde otursanız ondan sonra da şöyle bir talepte bulunsanız 'Ben de Talha bin Ubeydullah'ın gittiği cennete gitmek istiyorum' deseniz olur mu? Ben oturup bir şey yapmayacağım, bir elim yağda, bir elim balda yaşayacağım, İslami hiçbir ortamda olmayacağım, din için çalışmayacağım ve hiçbir bedel ödemeyeceğim ama Talha bin Ubeydullah'ın gittiği cennete talip olacağım demek olmaz. Ey gençler! Bu din bu günlere kolay gelmedi." dedi.

Ankara'da

"Mescid odaklı bir hayatımız olsun"

Peygamber Efendimiz Medine'ye gittiği zaman ilk yaptığı işin mescid yapmak olduğunu söyleyen Tutak, konuşmasının devamında şu tavsiyelerde bulundu:

"Mescid odaklı bir hayatımız olsun. Ankara'da yaşıyoruz, büyükşehir olması mazeret değildir. Camiye gidin, evde namaz kılmayın. Eğer camiye gidemediyseniz ve evde kılacaksanız da kesinlikle evde cemaatle namaz kılın. Peygamber Efendimiz kendisine ev yapmadan önce cami yaptı. Kardeşlik olmadan bu yol yürünmez. Bu yolda tek başına yürünmez. İslam, kardeşlikle beraber bir güç olursan yaşayabileceğin bir dindir, yoksa yaşayamazsınız."

Yapılan konuşmanın ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ve ilahi sanatçılarının seslendirdiği ezgilerle devam eden program, Mustafa Bilici Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55