,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Ankara'da “Uluslararası Kudüs Günleri” etkinliği başladı

Ankara'da “Uluslararası Kudüs Günleri” etkinliği başladı
“Dünya Kudüs Haftası” nedeniyle Ankara’da yapılacak olan etkinliklere start verilerek 4 Mart tarihine kadar Kudüs konulu etkinlikler yapılacak.

Ankara'daki STK'lar, tarafından “Dünya Kudüs Haftası” nedeniyle düzenlenecek olan bir dizi etkinliklerin startı verildi. Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Taceddin Dergâhı meydanında yapılacak olan Uluslararası Kudüs Günleri etkinlikleri açılış programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Genç Kudüs Şurasının dönem başkanlığını yürüten Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği’nin koordinatörlüğü, Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi'nin de (UKGEM)
yürütücü olarak Ankara’da gerçekleştireceği etkinliklerle, toplumda Kudüs bilincini artırmak ve farkındalık çalışmaları yürütülecek.

Bu kapsamda hafta boyunca Minia Kudüs Tırı ve Kubbetüssahra Çadırının bulunacağı, resim atölyesi, fotoğraf sergisi, fikir duvarı, süt dağıtımı gibi etkinliklerin yer aldığı program 4 Mart tarihine kadar 11.00-18.00 saatleri arasında Kudüs sevdalılarına açık olacak.

video

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hanefi Sinan, “Mescid-i Aksa, Haremi Şerif ve Mescid-i Nebevi gibi bir harem bölgesidir.  Yani Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi neyse aslında Mescid-i Aksa da odur. Yeryüzündeki 3 harem bölgemizden biridir. Müslümanlar için kutsal ve bereketli bir mekandır. Ancak İslam coğrafyasında maalesef genel anlamda Kudüs’ün bir şehir Mescid-i Aksa’nın da bir cami olarak algılandığı, idrak edildiği ve görüldüğü anlaşılmıştır. Bu kapsamda Mescid-i Aksa’nın geçek hüviyetiyle anlaşılmasını Kudüs’ün gerçek anlamıyla anlaşılmasını sağlamak için hem akademik hem sosyal çalışmalar yapmaya başlamışız. Bu çalışmalardan biride bugün bir arada bulunduğumuzun uluslararası Kudüs günleri programlarımızdır.  Bu programımızda özellikle Mescid-i Aksa’nın bütün detaylarını öğrenebileceğiniz hem fizikken hem de sunumlarla öğrenebileceğiniz mekanlar oluşturduk. Özellikle Minia Kudüs Tırımızı ziyaret etmenizi arzu ederiz.” dedi.

Dünya Kudüs Haftasının hayırlı olmasını dileyen Kudüs Şurası Genel Sekreteri Mehmet Fatih Serenli, yarın gece itibarıyla Miraç gecesinin idrak edeceğimizi hatırlattı.

Yapılan konuşmaların ardından Altındağ İlçe Müftüsü Orhan Örnek bir dua yaptı.

Program ilahi sanatçıları tarafından “Kudüs” üzerine seslendirdikleri ezgi ve ilahilerle devam etti. 4 Mart Cuma günü saat 18.00’a kadar devam edilecek olan Uluslararası Kudüs Günleri etkinliklerine herkes davet edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55