,
  • BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Ankara Valiliğinden "Kış Lastiği" uyarısı

Ankara Valiliğinden "Kış Lastiği" uyarısı
​Ankara Valiliği, kış mevsiminde trafik güvenliğini olumsuz etkilen sis, kar, buzlanma nedeniyle belirlenen sürelerde kış lastiğinin kullanılmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Ankara Valiliği, kış mevsiminde aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi durumlarda trafik güvenliğinin olumsuz etkilendiğini belirterek, yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık 2017-1 Nisan 2018'de kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Anlara Valiliğinden yapılan açıklamada, kış mevsiminde aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi durumlarda trafik güvenliği olumsuz etkilendiği ifade edilerek, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla araçlarda kış lastiği kullanılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre hareket edilmesi uygun görüldüğü kaydedildi.

Kurallara ve alınan kararlara aykırı davrananların tespiti halinde yasal işlem uygulanacağı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği’ne göre şehirler arası kara yollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtların 01 Aralık 2017 – 01 Nisan 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur.

2- Kamyon, çekici, tanker, otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerinin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gerekmektedir.

3- Kış lastiği bulunmayan araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilecektir.

4- Trafik idari para cezası karar tutanağının tebliği işletene yapılacağından, lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerini temin etmek amacıyla araç sürücüsüne güzergâh ve yerleşim yeri bilgilerini de içeren izin belgesi verilecektir. Ayrıca, izin verilen yerleşim yerinin adı trafik idari para cezası karar tutanağında da belirtilecektir.

5- Valiliğimizin 14.11.2017 tarih ve 179 sayılı kararı uyarınca ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren yolcu ve eşya taşımasında kullanılan ticari araçlarda da 01 Aralık 2017 – 01 Nisan 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunludur.

6- Kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan işletenler için, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/a maddesinde belirlenen para cezası uygulanacaktır." (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55