,
  • BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

Etlik Şehir Hastanesi’nin Ankara’ya, ülkeye, millete hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya ikinci şehir hastanesinin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanlığı ile yüklenici firmaları, işçisinden mühendisine herkesi tebrik etti.

Etlik Şehir Hastanesi’ni, bünyesindeki sekiz ayrı hastane ve en son teknolojiyle donatılan birimleriyle, sağlık devrimlerinin sembollerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri paylaştı: "Biraz önce de ifade edildiği gibi, 691’i yoğun bakım olmak üzere 4 bini aşkın yatak kapasitesi, 1.000 polikliniği, 125 ameliyathanesi, laboratuvarları, araştırma merkezleri ve bir milyon 145 bin metrekareyi aşan alanıyla bu dev hastane adeta bir sağlık şehri hüviyetindedir. Ankara’ya bu yakışır ve dolayısıyla Ankaralılara da bu yakışır. Hastanemiz, sadece vatandaşlarımıza değil, çalışanlarına da en üst konforu sağlayacak donanımla tasarlanmıştır."

Mart ayından beri ardı ardına açıkladıkları paketlerle hayata geçirdikleri Beyaz Reform’la, sorunlarını önemli ölçüde çözdükleri, beklentilerini karşıladıkları sağlık personelinin daima yanında olduklarını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde, sağlık personelimizle sohbet etme ve memnuniyetlerini bizzat dinleme fırsatı buldum. Bu iftihar verici Etlik Şehir Hastanemizde görev yapacak sağlık personelimize de başarılar diliyorum."

"Türkiye 20’nci şehir hastanesine kavuştu"

Bundan 20 yıl önce hükûmete gelirken millete, ülkeyi eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet üzerinde yükselteceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi, işte bu sözün gereğini hakkıyla yerine getirmiş olduğumuzun örneklerinden biridir. Biliyorsunuz, ‘hayalim’ olarak gördüğüm Şehir Hastanelerinin her birini ve her aşamasını bizzat takip ettim. Milletimizin her hayali gibi, bu ortak hayalimizin 20. eserini bugün hizmete sunmaktan büyük bir bahtiyarlık ve gurur duyuyorum. Evet, bugün Türkiye 20. şehir hastanesine de kavuştu. Hâlen inşası süren 13 ve proje aşamasındaki iki şehir hastanemizle birlikte bu sayıyı inşallah 35’e çıkartacağız."

Altyapıları artık eskiyen ve yetersiz hâle gelen gelişmiş ülkelerin sağlık konusunda acınacak bir durumda olduklarının, salgın döneminde tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle ki, pek çok ülke sağlık hizmetlerini telefonla verecek derecede çaresiz kalmış, adeta vatandaşlarını ölüme terk etmiştir. O dönemde hastanelerden, yaşlı bakım evlerinden yansıyan insanlık adına yüz kızartıcı manzaraları hepimiz gayet iyi biliyoruz" dedi.

"Son asrın en büyük sağlık krizini alnımızın akıyla yönettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye ise, hem mevcut yaygın ve güçlü sağlık altyapısı, hem de hızla devreye aldığımız Şehir Hastaneleri sayesinde, bu salgını en üst düzey sağlık hizmetleri veren bir ülke olarak geride bırakmıştır. Son asrın en büyük sağlık krizini, milletimizi muhalefetin ‘sahra hastanesi’ diye reklamını yaptığı derme-çatma yapılara muhtaç etmeden, hamdolsun alnımızın akıyla yönettik."

Kendi vatandaşlarına birinci sınıf sağlık hizmeti sunarken, 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa da tıbbi yardım malzemesi gönderdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün, dünyayla rekabet edecek seviyedeki kamu ve özel hastanelerimizle, becerileri ve çalışkanlıkları herkesçe takdir edilen doktorlarımızla, hizmet kalitesini yükselten altyapımız ve nitelikli personelimizle, sağlığın küresel yıldızı hâline geldik." dedi. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55