,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C

Altındağ, basın bayramını kutladı

Altındağ, basın bayramını kutladı
Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 24 Temmuz basın bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, 24 Temmuz basın bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Altındağ mesajında şu ifadelere yer verdi:

Basında sansürün kaldırılışının 109’uncu yıldönümü münasebetiyle toplumun sesi, gözü, kulağı olan basın için bayram olarak kutlana gelmiştir. Gelişmiş toplumlarda en önemli özgürlüklerden biri olan ifade ve haber alma özgürlüğü ile sansürün kaldırılması basın tarihinin en önemli dönüm noktalarındandır. Basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğügöstergelerinin başında gelmektedir.

Basınımız olayları doğru, tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumu bilgilendirmek, eksik ve aksaklıkları sorgulamak, yönetenle halk arasında köprü vazifesini üstlenmek gibi çok önemli görevi yerine getirmektedir. Toplumun haberdar olmasında, düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araç olan basın, kalkınmanın da en önemli ayaklarından ve olmazsa olmazlarından biridir.

Basın yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. Basının, kısıtlamalara maruz kalmadan çalışmalarını özgür bir ortamda sürdürmesi, kamuoyunun bilinçlenmesine katkı sağlamaktadır. Diğer taraftan basının özgürlüğü ve çok sesliliği, insanlarımızın farklı düşüncelere saygı duymalarına imkân vermekte ve birlikte yaşama kültürüne zemin oluşturmaktadır.

Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Basın mensuplarımız, toplumu bilgilendirmek, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için her koşulda çalışarak zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirmektedir. Basının sadece bayramlarda hatırlanmaması, zor koşullar altında görevini sürdüren basın mensuplarına gereken desteğin her zaman verilmesi gerekir. Yerel basının nasıl ağır ve güç koşullar altında bulunduğu ve ne tür zorluklarla mücadele ederek ayakta kalabilme başarısı gösterdiği herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

Bu vesile ile gece gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışarak, artık günümüzde ekmek gibi, su gibi hayatın vazgeçilmezleri arasında olan haber alma, haberdar etme görevini ifa etmenizden dolayı siz değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55