,
  • BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

ALO 191 uyuşturucu ile mücadele hattı kuruldu

ALO 191 uyuşturucu ile mücadele hattı kuruldu
Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uyuşturucu kullananlar ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak ve sunulan hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" kuruldu.

Uyuşturucu kullananlar ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak ve sunulan hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" kuruldu.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu kullananlar ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak ve sunulan hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" madde bağımlılarının umudu olduğu bildirildi.

Açıklamada, “Alo 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı” ile ilgili verilen bilgide, “ALO 191 Uyuşturucu İle Mücadele Danışma ve Destek Hattı, uyuşturucu ile ilgili danışma ve destek hizmetlerinin doğrudan verildiği, kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı, vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir danışma ve destek hattıdır. ALO 191 sabit hatlardan ücretsiz aranabilmekte ve 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı, önleme, tedavi ve rehabilitasyon mekanizmalarını destekleyerek güçlendirecek şekilde organize edilmiştir. Sağlık Bakanlığınca, uyuşturucu kullanan bireyler ve ailelerinin doğru bilgilenmelerini sağlamak ve sunulan hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan "ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı" madde bağımlılarının umudu oldu.” denildi.

Psikolog ve sosyologlardan oluşan ekibin 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verdiği vurgulanan açıklamada, “Danışma hattı personeli, bağımlı ve ailelere aynı zamanda rehberlik hizmeti de sunuyor. Bu çerçevede uyuşturucu kullandığını beyan eden kişilere bağımlılık risk değerlendirmesi yapılarak düşük ve yüksek riskli bireyler belirleniyor. Düşük riskli bireyler, yapılan motivasyon amaçlı görüşmenin ardından kişinin durumuna göre aile hekimlerine veya psikiyatri servislerine, kişi öğrenci ise okulundaki rehberlik servislerine yönlendiriliyor. Yüksek riskli oldukları tespit edilen bireyler de bilgilendirildikten sonra tedavi amacıyla ya psikiyatri servisine ya da Alkol ve uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezine (AMATEM)'e yönlendiriliyor. Destek hattı, tedavi merkezlerine yönlendirilen kişilerin tedavi olup olmadıklarını da yakın takibe alıyor. Hattı arayarak destek talebinde bulunan kişi öncelikle madde bağımlılığın neden olduğu fiziksel etkiler, bağımlılarda görülen duygusal ve davranış değişiklikler gibi çeşitli konularda bilgilendiriliyor.” İfadelerine yer verildi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55