,
  • BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Almanya seçimleri kısa vadede Euro varlıklarını etkileyebilir

Almanya seçimleri kısa vadede Euro varlıklarını etkileyebilir
Nişantaşı Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, Almanya'da yapılan seçimlerin Euro varlıklarını kısa vadede olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Piyasaların merakla beklediği Almanya seçimleri sonuçlandı. Angela Merkel beklentilerden daha az oyla seçimi kazanması sonrası hangi partiler arasında koalisyon yapılacağı piyasaları meşgul edecek gibi görünüyor. Sosyal Demokrat parti, Merkel’in Hıristiyan Demokrat Birliği Partisiyle ile koalisyona gitmeyeceğini açıkladı. Bu açıklama sonrası olası bir koalisyon sürecinin uzun süreceği beklentisi Euro varlıkları üzerinde etkili olabilir. Büyük olasılıkla Merkel’in partisi FDP ve Yeşiller ile bir koalisyona gidecek ancak görüşmelerin normalden uzun sürmesi bekleniliyor. Olası bir koalisyon sürecinin gecikmesi kısa vadede Euro varlıklarını olumsuz etkileyebilir. Euro, Dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 13 yükselmesi sonrası kısa vadede değer kaybı yaşama potansiyeli taşıyor. Ancak, orta vadede Euro kendi trendi içinde ve Avrupa Merkez Bankasının atacağı adımlara göre şekillenmeye devam edecektir. Bu yüzden Almanya’da sonuçlanan seçimlerini etkisini kısa vadeli değerlendirmek yararlı olabilir. Euro TL paritesinde de kısa vadeli aşağı yönlü hareketler yaşanma ihtimalinin yer aldığını söyleyebiliriz.

 

TL Varlıklarında Referandum Etkisi Takip Edilecek

 

Almanya seçimlerinin TL varlıklarına etkisi sınırlı olsa da Kuzey Irak’ta gerçekleştirilecek olan referandumun daha çok yurt içi piyasaları etkilemesini bekleyebiliriz. Türkiye'nin referandum konusundaki tavrının net olması ve sınırda askeri hareketliğinin artması sonrası TL varlıklarında oynaklığın bir miktar yükseldiğini görebiliriz. Referandum sonrası sınırda atılacak adımlar ve alınacak kararlar piyasaların yakın takibinde olacak. Kısa vadede Dolar TL paritesinde yukarı yönlü hareketler yaşansa da yeni bir yukarı trendin başlama ihtimalinin düşük olmasını bekleyebiliriz. Ancak, Kuzey Kore odaklı jeopolitik risk sürecinin devam etmesi ve Amerika Merkez Bankasının attığı adımlarının etkisi devam edebilir. Dolar kuru için yukarıda 3.5250 – 3.5400 bölgesi ön plana çıkabilir. Aşağıda ise 3.4840 seviyesi izlenebilir.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55