,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Âlimlerden Kutlu Doğum etkinliği değerlendirmesi

Âlimlerden Kutlu Doğum etkinliği değerlendirmesi
Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini değerlendiren âlimler, bu tür etkinliklerin vahdete zemin hazırladığını ifade ederek, İttihad’ın Hz Muhammed'in aşkı etrafında toplanmakla olacağını belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Newroz Parkı Miting Alanı’nda gerçekleşen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum Etkinliğini değerlendiren âlimler, bu tür etkinliklerin vahdete zemin hazırladığını belirttiler.

İttihad’ın Hz Muhammed'in aşkı etrafında toplanmakla olacağını ifade eden âlimler, Müslümanların ortak paydasının Peygamber sevgisi olduğunu söylediler.

İnsanların Hz Muhammed'in yolunu takip etmesiyle kardeş olacağını dile getiren Bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Şeyh Fatih Anal, etkinlikte toplanan kalabalığın Peygamber sevgisini gösterdiğini belirtti.

Kutlu doğum etkinliklerinin toplum üzerindeki faydasından bahseden Anal, “İnsanlık eğer Hz. Muhammed’i (sav) tanır ve yolunu takip ederse dünyada kimse kimseyi rahatsız etmez ve herkes kardeş olur. Ben de bu etkinliklerden çok haz alıyorum ve her zaman yapılmasını istiyorum. Bu etkinliklerin topluma birçok faydası vardır. Görüyorsunuz burada milyon insan toplanmış, bunların hepsi Peygamberi için gelmiştir. Bazen insan duygularını anlatmakta zorlanır. Bu kalabalık Peygamber Efendimizin aşkını gösteriyor. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

“İttihat Peygamber Efendimizin aşkı etrafında toplanmakla olur”

Vahdet vurgusu yapan Anal, “Ancak vahdet, Peygamber Efendimizin etrafında toplanmakla olur. Kim ki Peygamber Efendimizin etrafında toplanır, O’nun çizgisinde yürürse kardeş olur ve ittihat oluşur. İttihat Peygamber Efendimizin aşkı etrafında toplanmakla olur. Irk, renk ve meşrebi ne olursa olsun bir araya gelmek ile olur” ifadelerini kullandı.

Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ise İslam ümmetini ayağa kaldıran tek şeyin Peygamber sevgisi olduğunu söyledi.

“Siyerin en temel konusu hak ve adalet meselesidir”

Peygamber Sevdalıları Platformunun bu seneki etkinlik temasını anlamlı bulduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu güzel mutluluğu beraber yaşamak için buradayız. Peygamber Efendimizin bazı özelliklerinin bugünlerde vesile edinerek anlatılması lazım. Emin olun şu yaşadığımız zeminde ve zamanda da öne çıkarılabilecek en önemli konu hak ve adalettir. Bundan dolayı Peygamber Sevdalıları Platformunu bu seneki temasından dolayı kutluyorum. Seçtikleri tema bugün Müslümanlar olarak bizim dünyaya yansıtmamız gereken çok önemli bir hususiyettir. Çünkü adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Zulmün kol kanat gerdiği bir dünyada yaşıyoruz. Her tarafta adaletin terazisinin kırıldığı ve sarsıldığı bir zamanda yaşıyoruz. Bu meselenin de en iyi öğrenilecek yeri hiç şüphesiz Efendimizin mektebidir, O’nun ayaklarının altıdır. Özellikle siyerin en temel konusu hak ve adalet meselesidir” şeklinde konuştu.

“Eğer biz amelde birleşebilirsek ondan sonraki süreçte o birliği ortaya çıkarmış olacağız”

Etkinlik alanındaki manzaranın vahdet açısından önemli olduğuna vurgu yapan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Manzaraya baktığınız zaman zaten bu vahdetin oluşması adına ne kadar güzel bir adım atıldığını gösteriyor. Şu protokolde bile İslam coğrafyasının dört bir tarafından gelen insanlar var. Irak’tan, İran’dan, Suriye’den, Lübnan’dan birçok yerden gelen insanlar var. Doğudan, batıdan bir çok insan buraya gelip bu güzel coşkuyu yaşamak istiyorlar. İşte vahdet masa başında gerçekleşecek bir hakikat değil, bunu çok iyi anlamamız lazımdır. Müslümanlar olarak oturup masa başında ‘Hadi Müslümanların vahdeti, birliği için, varlığı için bir şeyler yapalım’ dediğiniz zaman o bile yeni ihtilafların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Vahdet ancak amel ile gerçekleşir. Bu işte en güzel bir iştir. Çünkü bizim ortak paydamız Peygamber sevgisidir. Eğer biz amelde birleşebilirsek ondan sonraki süreçte o birliği ortaya çıkarmış olacağız. Dolayısıyla bu programların bir de böyle bir önemi var. İnşallah vahdet adına bazı şeyler oluşmasına zemin olacaktır.”

İslam ümmetinin yeniden ayağa kalkması için peygamber sevgisini anlaması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Peygamber Aleyhisselam’ın zamanından bu güne kadar 14 asırlık bir zaman geçti. Bu zaman zarfında İslam ümmeti ne kadar dağınık sıkıntılar içinde olmuşsa, işgale uğramışsa, problem yaşamışsa, onları dirilten ayağa kaldıran şey Peygamber sevgisi olmuştur. Yeniden bir kez daha ümmet olarak dirilmek istiyorsa bizim yapmamız gereken bir kez daha bu Peygamber sevgisini anlamak ve bunun gereğini yerine getirmektir. İnşallah bu programlar buna vesile olur.” diye konuştu.

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur ise Kutlu Doğum etkinliklerinin özelde Diyarbakır’ı genelde de ümmeti birleştirdiğini söyledi.

“Peygamber Efendimizin mesajını bütün kitlelere ulaştırarak huzuru tesisi için çaba sarf etmemiz lazım”

Yağmur, “Müslümanları birleştiren etken Kur’an ve sünnettir. Bu etkinliklerin faydası çok olacak. Gençleri ve insanları hareketlendirip bir şuur ihsan ediyor. Bunları sadece senede bir defaya mahsus değil diğer 364 güne de yaymamız lazım. Sadece Peygamberi bir günde hatırlayıp, diğer 364 güne Peygamberi hatırlamadan devam etmek ahlaki değildir. Bu günleri biz sadece bugünleri bir hatırlatma amacı olarak değerlendirmemiz lazım. Diğer bütün günlerde de Peygamber Efendimizin mesajını bütün kitlelere ulaştırarak huzuru tesisi için çaba sarf etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)  

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'da

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55