,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Alimler ve Akademisyenler Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi

Alimler ve Akademisyenler Akşam Yemeğinde Bir Araya Geldi
Uluslararası İslam ve Ekonomi Sempozyumu katılımcıları ve İslam dünyasının önde gelen alimleri bir araya geldi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi (TYB), Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ile Haşimî Yayınevi’nin düzenlediği, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri kapsamında, akşam yemeği gerçekleştirildi. Mabeyin Restaurant’taki yemekte, Uluslararası İslam ve Ekonomi Sempozyumu katılımcıları ve İslam dünyasının önde gelen alimleri bir araya geldi. Kültür günleri, organizasyonun son gününde ise çok özel bir imza gününe ev sahipliği yapacak. Yazar Ozan Bodur, Pazar günü saat 14.00’te Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Arapça’ya çevrilen ‘II. Abdülhamid Han’ın Hayatı ve Hizmetleri’ ile ‘Operasyon 1915’ adlı kitaplarını imzalayacak. Ayrıca ‘Uluslararası İslam ve Ekonomi’ Sempozyumu iki oturumla devam edecek.

 

Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Sudan, Katar ve Kuveyt başta olmak üzere 22 ülkeden 55 yayınevi ile 300 ilim adamı ve yazarın katıldığı kültür günleri son eriyor. Birçok etkinliğin gerçekleştiği organizasyonun son gününde II. Abdülhamid vefatının 100. yılı vesilesiyle yazar Ozan Bodur’un katılımıyla bir imza günü düzenleniyor. Bodur’un, imzalayacağı ‘II. Abdülhamid Han’ın Hayatı ve Hizmetleri’ adlı eser, II. Abdülhamid’in hiçbir yardım almadan ödediği borçları, dost kazanma sanatını, düşman idare tarzını, iç ve dış politikadaki maharetini, yöneticilere tavsiyelerini, aile hayatını ve manevi dünyasını ele alıyor. Bir diğer eser, ‘Operasyon 1915’ ise gerçekleri bulandırmadan kaleme alınan bir dönem romanı. Sürükleyici bir dille kaleme alınan roman, hilafetin öneminin her zamankinden daha çok arttığı, bunun karşısında dış mihrakların Devlet-i Âlliye üzerindeki kötü emellerini çok daha aşikâr hale getirdiği bir zaman dilimini anlatıyor.

 

Resimlerin Gelirleri Mehmetçik Vakfına Bağışlanacak.

2 Mart’ta kapılarını açan İslâm dünyasından önemli yayınevi, yazar ve âlimlerin katıldığı 3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günlerinde, etkinlik boyunca açık olan resim sergileri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. ‘15 Temmuz ‘ sergisinde bulunan 26 resim, bin Türk lirasından satışa çıkarıldı. Satışlardan elde edilecek tüm gelir ise Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55