,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Alimler: “İlhak planına karşı çıkıp ülkelerimizde onlara yönelik adımlar atmamız gerekir"

Alimler: “İlhak planına karşı çıkıp ülkelerimizde onlara yönelik adımlar atmamız gerekir"
Dünyanın birçok ülkesinden İslam alimi, sosyal medya platformu ZOOM uygulaması üzerinden bir araya gelerek Filistin davasını, işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın geleceğini ve ilhak planını konuştu.

 

Siyonist işgalcilerin, işgal altındaki Filistin topraklarını adım adım ilhak etme planına şiddetle karşı çıkan İslam alimleri, herkesin bulunduğu ülkede işgale karşı durmak ve farklı çalışmalar yürütmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Sosyal medya buluşmasında konuşan Lübnan Müslüman Alimler Üyesi Hasan Katerjı, “Bugün biz alimler burada toplanarak ne kadar şerefli bir iş yaptığımızın farkındaysak, hedefimizin ne kadar büyük olduğunu görebiliriz. Biz öyle bir görevi üstleniyoruz ki insanlığa rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin isra’sını kurtarmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.” dedi.

"Herkes kendi ülkesinde işgalcilerin lobilerini çökertmeye yönelik adımlar atmalı"

Yapılan ilhak planına karşı çıkmak için siyonist rejime yönelik adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Katerjı, şunları kaydetti:

“Buraya toplanmamızın amacı Filistin topraklarının işgal topraklarına ilhak etme planıdır. Filistin'e yönelik başlatılan kanun dışı yerleşim alanlarının genişletilmesine karşı çıkmamız ve onlara yönelik adımlar atmamız gerekir. Burada uluslararası bir kanal kuruldu ve Filistin'deki Müslümanlara yönelik birçok öneride bulunuldu. Bende burada şu öneriyi vereyim. Burada saflarımızı birleştirerek herkes kendi ülkesinde bu işgalcilerin lobilerini çökertmeye yönelik adımlar atmalıyız.”

Alimler: “İlhak planına karşı çıkıp ülkelerimizde onlara yönelik adımlar atmamız gerekir

Mescidi Aksa ve Filistinli mücahitlerin büyük komplolara maruz kaldığına dikkat çeken Dışardaki Filistin Alimler Birliği İstişare üyesi Ed-Dedo, Mescid-i Aksa'yı işgalcilerden kurtarabilmek için herkesin kendi ülkesinde de farklı çalışmalar yürütmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Kudüs davası tüm İslam aleminin davasıdır"

Filistinli mücahitlerin Mescid-i Aksa'yı savunmaları halinde, İslam ümmetinin de onları savunacağını belirten Ed-Dedo, “Filistin'deki halkımıza, Kudüs'teki halkımıza, bekçilerine ve muhafızları size sesleniyorum. Allah'ın izniyle Kudüs davası tüm İslam aleminin davasıdır. Siz Mescid-i Aksa'nın savunmasını yaptığınızda bu ümmetin doğusu, batısı, Arap'ı, Acem'isine kadar bütün İslam ümmeti sizi savunacaktır.  Mescidi Aksa, Hazreti İbrahim'den, Hazreti Musa'dan Hazreti Peygamberden, Hazreti Ömer'den ve Selahaddin Eyyubi'den bize bir mirastır ve Allah'ın izniyle bu mirasa tüm İslam ümmeti sahip çıkacaktır.” diye konuştu.

Alimler: “İlhak planına karşı çıkıp ülkelerimizde onlara yönelik adımlar atmamız gerekir

"Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ü nasıl fethettiğine bakmamız lazım"

Kudüs'ün İslam ümmetinin kalbi olduğunu belirten Suriye Alimleri Birliği Başkanı ve Suriye İslami Meclis üyesi Gazi Et- Tevbe, Kudüs'ü fetheden Selahaddin Eyyubi'nin yolundan gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Et- Tevbe, şunları kaydetti:

“Burada toplanmamızın amacı Kudüs'tür. Kudüs İslam ümmetinin kalbi, dünyanın cevheridir. Alimler olarak burada Selahaddin Eyyubi'nin, Kudüs'ü nasıl fethettiğine bakmamız lazımdır.  Selahaddin Eyyubi alimlerin elinde yetişmiştir. Aynı şekilde tarih boyunca Kudüs işgal altında olduğu zaman, İslam alimleri buna karşı nasıl bir tutum sergilediklerine dikkatli bir şekilde okuyup analiz etmemiz lazım. Bizim batıyı kendi topraklarımıza çağırıp yardım isteyeceğimize, o yardımı kendi yetiştireceğimiz nesilden beklememiz lazım. Yine alimlerin bu dönemde yetiştirdiği nesli iyi tanıyarak bizde aynı nesli yetiştirebilirsek, hedefimize ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Bizim Batıyı kendi topraklarımıza çağırıp yardım isteyeceğimize, o yardımı kendi yetiştireceğimiz nesilden beklememiz lazım. Benim bu konuda ki önerim; Kudüs'ü fethedecek bir nesil yetiştirmektir. Bu toplantıda bulunan alimlerimizin bu neslin nasıl yetiştirilmesi ile ilgili atacağı adımlardır.”

Alimler: “İlhak planına karşı çıkıp ülkelerimizde onlara yönelik adımlar atmamız gerekir

(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55