,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Ali Yalçın: ​“Dünyanın Mardin olmaya ihtiyacı var”

Ali Yalçın: ​“Dünyanın Mardin olmaya ihtiyacı var”
Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi’nin "Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı" yapıldı. Toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, insanın beraber yaşadığı büyük bir Mardin olmaya ihtiyacının olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; dünyanın bir birinin hukukunu gözeten, her dinden ve her dilden insanın beraber yaşadığı büyük bir Mardin olmaya ihtiyacının olduğunu belirtti.

Mardin Öğretmen Evi’nde yapılan toplantıya Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın, Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, yönetim kurulu üyeleri, kadın komisyonu başkanı, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, disiplin ve denetleme kurulu üyelerinin katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, katılımcıları selamladıktan sonra Mardin’in eğitim sorunlarından bahsetti.

Şube Başkanı Değer’in ardından kürsüye çıkan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın, birlikteliğin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Ben tek başıma bir anlam ifade etmem, bir olsam cürmüm kadar yer yakarım. Ama yanıma bir arkadaşımı alarak koluma taksam 11 olurum, bir daha 111, bir daha 1111… Bizi tekil olarak hesaplasan ve alt alta koysan 4’ümüzü 4 yaparız. Ancak yan yana getirdiğiniz zaman ve kol kola girdinizde 1111 yaparız. Bu yüzden bir milyon üyesiyle bu ülkede yeni bir iklimi mümkün kıldığınız için sizlere yürekten teşekkür ediyorum.”

Ülkede birçok şeyin değiştiğini ve değişmeye devam edeceğini kaydeden Yalçın,  “Vekâlet savaşları denilen terör örgütleri üzerinden bu coğrafyayı dizayn etmeye çalışan emperyalizmin ve vahşi kapitalizmin yaptığı bütün numaralar üst üste konulsa bizi diz çöktüremeyecek. Bereket ve heybetinizi artırdığınız müddetçe birçok sıkıntı gündemimizden çıkacak. Yeniden büyük Türkiye ve adil dünya işte o zaman mümkün olabilecek.” diye konuştu.

Suriye’deki iç savaşa değinen Yalçın, Suriye’nin vekâlet savaşları ile en travmatik durumu yaşadığını ve 15 milyon insanının evini terk etmek zorunda kaldığını söyledi. Ülke dışına çıkan 5 milyon kişiden 3 milyonunun Türkiye’de olduğunu hatırlatan Yalçın, bunların bir milyonunun okul çağında olan çocuklardan oluştuğunu aktardı.

Coğrafyanın yeniden şekillendirildiğini ve 100 yıllık planların alabildiğince devreye sokularak hızlandırıldığını ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

“ABD, bu bölgeyi dizayn etmeye çalışıyor ve bir terör örgütüne binin üzerinde TIR’la silah veriyor. Kardeşliği yıkıp bitiriyor. Hiç kimse anlık heyecanlara kapılmasın. Bir kişinin rengi bize beziyor, ırkı bize benziyor diye bizden olamaz. Bilinci bizimleyse bizimledir. Dünyada en fazla kanın döküldüğü dönemler etnik çatışmaların yaşandığı dönemlerdir. Şu an dünyanın yeniden huzura ve kardeşliğine ihtiyacı var. Çok uzatmaya gerek yok, dünyanın büyük bir Mardin’e ihtiyacı var. Bir birinin hukukunu gözeten, her dinden ve her dilden insanın beraber yaşadığı büyük Mardin’e ihtiyacı var dünyanın…” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55