,
  • BIST 8732.3
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Ali Bapir: Kararın faturası Amerika ve siyonistlere çok ağır olacaktır

Ali Bapir: Kararın faturası Amerika ve siyonistlere çok ağır olacaktır
ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistleri başkenti olarak tanıma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İslami Toplum Partisi (Komel) Genel Başkanı Ali Babir, kararın faturasınını Amerika ve siyonistlere çok ağır olacağını söyledi.

​ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistleri başkenti olarak tanıma kararına tepki gösteren Kürdistan İslami Toplum Partisi Genel Başkanı Ali Babir, kararın faturasınını Amerika ve siyonistlere çok ağır olacağını söyledi.

Filistin topraklarının hiçbir zaman siyonistlerin toprağı olmadığını belirten Bapir, tarih boyunca Filistin'in var olduğu ve bu toprakların Müslümanlara ait olduğunu ifade etti.

Bapir, Alınan bu kararın hem Amerika hem de siyonistlere faturası çok ağır olacaktır. İsrail işgalci bir terör devletidir. İsrail ismi Yakup (as)'ın bir ismidir ancak siyonistler o ismi kendilerine verip İslam topraklarını işgal ediyorlar. Mescid-i Aksa çok mübarek bir yerdir. Hz. Peygamber (sav) bizatihi onu övmüştür." dedi.

"Bazı Müslüman ülke yöneticileri Amerika'nın güdümüne girmişler"

Kararı alanları şiddetle kınadığını belirten Bapir, "Bizler Amerika'nın bu kararı neden verdiğini sormadan önce şunu bilmemiz lazım: İslam'a hizmet etmesi gereken bazı Müslüman ülke yöneticileri Müslümanlara yardımdan çok Amerika'nın güdümüne girmişler ve onlara hizmet ediyorlar. Aynı şekilde ABD'nin böyle bir karar almasında etkili olan şey Müslümanların güçsüz olmalarından kaynaklanmaktadır. Allah'tan bütün Müslümanların uyanmalarını temenni ediyorum. Artık Müslümanların uyanmaları gerekiyor. ABD ve siyonistlerin nasıl düşmanlar olduklarını görmeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Böyle kararlar iyi ve kötünün ortaya çıkmasında büyük rol oynamaktadır"

Kararın, Müslümanların vahdet ve beraberliğine vesile olması temennisinde bulunan Bapir, "Böyle kararlar iyi ve kötünün ortaya çıkmasında büyük rol oynamaktadır. Çünkü bundan sonra kimin iyi veya kimin Müslümanlar tarafında olduğu ve kimin siyonistlerin tarafında olduğu ortaya çıkacaktır. Müslümanların kurtuluşu ancak sahih olan İslam'a sıkı sıkıya sarılmakla mümkündür." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55