,
  • BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Aktay, FETÖ mağduru aileleri dinledi

Aktay, FETÖ mağduru aileleri dinledi
28 Şubat ve FETÖ mağduru ailelerle görüşen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, FETÖ’nün PKK’nin dışında dindar ne kadar bir yapı varsa o yapıya türlü türlü kumpaslar kurarak, onları bu bölgelerden silmenin gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin oluşturduğu 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi, AK Parti Batman İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar tarafından aileler karşılanırken ziyaret esnasında, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti eski Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve parti üyeleri ailelerle bir araya geldi.

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler, ziyarete katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’a, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak destek talebinde bulundular. İlk söz alan mağdur ailelerden Mehmet Şat, “Yaklaşık 25 yıldır içerde olan kardeşlerimiz var. 15 Temmuz darbesi oldu ve bu darbeye direnen halk neticede genelde dindar kesimdi, içerde çocukları olan ailelerdi. Yarın yine darbe girişimi olursa yine canını meydanda seve seve feda edecek olan bu dindar halkın çocuklarıdır, kendileridir. Dolayısıyla şu anda siyasi şartlarında olgunlaştığını düşünüyoruz. Hükümetin içerdeki Müslüman mahkûmlarla ilgili bir çalışma yapması ve yeniden yargılanma yolunu açması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda sizden yardım talep ediyoruz.” dedi.

“Cinayet anlamına gelebilecek bir takım kararlara imza atılmış”

Ailelerin sıkıntılarını dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, “FETÖ’nün hakim ve yargıçlarının ele aldıkları bütün davalara tek tek bakıldığında o davaların hepsinde kendi amaç ve hedefleri doğrultusunda siyasi cinayet anlamına gelebilecek bir takım kararlara imza atmış olduklarını görebiliyoruz. Bu çerçevede AK Parti İnsan Hakları Birimi olarak bu konuda bir çalışmanın yürütülmesi gerektiğini düşündük, o konuda böyle bir karar verdik ve bu konu hakkında şu anda bir çalışma yürütüyoruz. Geçmişte çok uzun süredir tutuklu bulunan ve kendilerine isnat edilen suçlamalarla şu ana kadarki tutukluluk süreleri göz önünde bulundurulduğunda ciddi adalet dengesizliği görüyoruz.” dedi.

“Paralel örgüt buralarda kendine rakip hiç kimseyi görmek istememiş”

Konuşmasının devamında Aktay, şunları söyledi: “İnşallah bu konuda bir mesafe kat edebileceğimizi ümit ediyorum. Kişisel olarak da bu benim edindiğim izlenimdir. Çok ciddi haksızlıklar yapılmış. Birçok davada kafadan, bu paralel örgüt buralarda kendine rakip hiç kimseyi görmek istememiş. PKK ile fazla uğraşmamış, PKK ile adeta anlaşmış görünüyor. PKK’nin dışında birazcık dindar, birazcık dinle ilgili ne kadar sivil veya örgütlü bir yapı varsa o yapıya türlü türlü kumpaslar kurarak, onları buralardan silmenin, süpürmenin gayreti içerisinde olmuş. Bu çok net biçimde görülüyor. Geçmişe dönük birçok hukuki vakanın tekrar dosyasının açılmasını gerektirecek ciddiyette bir hadise var.”

“Adil bir yargılanma istiyoruz”

Mağdur aileler adına konuşan Hüseyin Olam ise 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların aileleri olarak bir inisiyatif kurduklarını belirterek, FETÖ/PDY’nin polis ve yargı ayağı tarafından kumpaslarla mağdur ettiği İslami kimlikli mahkumların yeniden yargılanmalarını istediklerini söyledi.

Ayrıca Batman’da 18 yıl önce polis tarafından kaçırılarak katledildiği ortaya çıkan TPAO çalışanı Cevzet Soysal’ın akibetini soran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay,’a cevap veren Olam, katledildiği yerin belli olmasına rağmen Cevzet Soysal ile ilgili herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi. Bunun üzerine Aktay, Cevzet Soysal ile ilgili dosyayı tekrar ele alacaklarını belirtti.

Daha sonra söz alan FETÖ mağduru ailelerde de kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu ve mağduriyeti anlatarak, sadece adil bir yargılanma istediklerini ve bunun için destek talebinde bulunduklarını dile getirdiler.(İLKHA)

-feto-magduru-aileler.jpg

-feto-magduru-aileler-001.jpg

-feto-magduru-aileler-002.jpg

yasin-aktay.jpg

-feto-magduru-aileler-003.jpg

-feto-magduru-aileler-004.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55