,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Aksoy, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı

Aksoy, İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı
Batman 2017 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda Batman Valisi Ahmet Deniz Başkanlığında gerçekleştirildi.

Batman 2017 yılı 1.Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda Batman Valisi Ahmet Deniz Başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Ahmet Deniz’in açılış konuşması ile başlayan toplantıya Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Kamu Kurum ve Kuruluşları katıldı.

‘Önemli bir mesafe kat ettik ancak yeterli değil’

Yapılan çalışmalara ilişkin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ‘’Bildiğiniz gibi 11 Eylül de göreve başladık. Aslında basında kamuoyunda çokça yer aldı. Ben 4 aylık süre içerisinde neler yaptık bununla ilgi kısa bilgi arz etmek istiyorum. Önce sorunlarımızı tespit ettik kısa sürede çalışmalara başladık. Bunu söyleyebilirim ki kısa süre içerisinde eldeki imkânlar ölçüsünde önemli bir mesafe kat ettik ancak bu bizim için yeterli değil. Bu dönem içerisinde 111 bin ton asfalt kullanarak yaklaşık 100 km asfalt yaptık. 90 bin metre kare parke taşı döşedik, 15 km bordür taşı döşedik, 14 km oluk taşı döşedik. " dedi.

Aksoy devamla, "Yine su ve kanalizasyon Müdürlüğümüzün çalışmaları çerçevesinde 70 milyon TL maliyetli Zilek Suyu için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüyle protokol aşamasına geldik, protokol imzaladık. 3 milyon 300 bin lira maliyetli yağmur suyu kanalizasyon projemiz devam ediyor. 514 bin lira maliyetli içme sularının onarımını yaptık. İçme suları depolarımızın içleri çok kötü durumdaydı, çok kirliydi. Bunların onarımları ve hijyen çalışmaları yapıldı. Kuyubaşı TOKİ’ ye 5 km kanalizasyon döşeyerek buranın alt yapı sorununu hallettik. Yine 260 bin lira maliyetli Aydınkonak içme suyu hattı döşeme çalışmalarını tamamladık." diye konuştu.

Aksoy, "Temizlik konusunda araç filomuza 33 yeni araç ekledik. Kentteki hızlı kirlenmenin kaynaklarını da araştırarak sorunlara yönelik önlemler almaya çalıştık. Şuan tüm mahallelerimizde haftanın 7 günü 2 vardiya halinde çöplerimiz düzenli olarak toplanmaktadır. Belediyemiz için ulaşım konusunda da 24 tane otobüs satın aldık. Önümüzdeki günlerde ilimize gelecekler. Son bürokratik işlemler tamamlanıyor. 3 tane de bağış araç aldık. Bunlardan bir tanesini engelli vatandaşlarımıza tahsis ettik. İhtiyaçlara göre önümüzdeki dönemde bu araçların sayısını da arttırmaya çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

‘Sağlayabildiğimiz tüm kaynakları kentimize aktarmaya çalışacağız’                                   

Proje aşamasında olan çalışmalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Aksoy, ‘’Önümüzdeki zamanlarda yapacağımız çalışmalar ise henüz ihale aşamasında olan çalışmalar. Bir kısmı için proje çalışmaları sürüyor. Bir kısmının projesi hazır finansman çalışması içerisindeyiz. Sağlayabileceğimiz bütün kaynakları kentimize aktarmaya çalışacağız. Kentimizin en önemli sorunlarından biri yeşil alan sorunu. Kişi başına düşen yeşil alanın 10 metre kare olması gerekirken kentimizde bu oran 5 metre kare. Bu yüzden yeşil alanlar konusunda yapmamız gereken işler var." dedi.

Aksoy devamla, "Projelerimizden bir tanesi Yaşam Park’ın tamamlanması ve yaklaşık maliyeti 1 milyon 654 bin TL. Yine özellikle dezavantajlı mahallelerimizde spor sahası olmayan, ekonomik sosyal durumu düşük, çocukların özel spor tesislerine ulaşmakta güçlük çektiği mahallelerimizde Spor Toto Teşkilat Başkanlığımızın işbirliği içerisinde 14 tane çok amaçlı spor kompleksi yapıyoruz. Spor kompleksleri çocukların basketbol, voleybol, futbol ve tenis oynayabileceği tesisler. Bunların tamamı imar planında yeşil alan olarak belirlenmiş kendi alanlarımızdan. Hepsi belediye arazileri üzerine yapılacak. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bunların ihalelerini yapacağız." ifadesini kullandı.

Mezarlıklar ve ilçe garı konusuna değinen Aksoy, "Mezarlıklarımızın rehabilitasyonu için bir takım çalışmalarımız var. Eski sebze halini ikiye bölerek bunun yarısını ilçe otogarı olarak projelendirdik. Bu proje de yaklaşık 6 milyon TL’lik bir proje. Burası gerek trafik düzeni ile gerekse mimarisi ile gayet çağdaş bir yer olacak. 7 milyon TL’lik katlı bir otopark projesi içerisindeyiz. Belediyenin arkasındaki alanı kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra burayı da yanındaki parkla bir bütün içerisinde modern bir otopark haline getirmeyi planlıyoruz. Otoparkımızın maliyeti 4 milyon TL.  Alo Tevşo’nun maliyetini de 2 Milyon TL olarak planladık. Burası hem o sokaktaki kirliliği hem de satıcılara yeni olanaklar sağlayacak. Yılmaz Güney Sineması fiziki açıdan ve kullanım koşulları açısından son derece olumsuz durumdaydı. Biz göreve geldiğimizde de burası için bir ihale de yapılmıştı. Fakat biz bu ihaleyi iptal etmiştik. Orası için yine bütün Batman halkının ailece kullanabileceği nitelikli bir sinema alanı inşa edeceğiz. Bunun da 1 milyon 800 bin TL maliyeti olacak. Halkevlerimiz çok iyi durumda değildi. Çağdaş standartlara uygun olarak 1 milyon 300 bin liralık bir maliyetle buraları yeniden yapılandırıyoruz." dedi.

Aksoy son olarak, "Gençlerimizin yaşama hazırlanmalarını sağlayacak; kütüphaneler, etüt merkezleri, kurs alanları oluşturacağız. Buraları sadece gençlerimizin değil çocuk ve hanımlarımızın da sosyal hayata katılmasında eğitim verecek bir ortam olarak kullanacağız’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55