,
  • BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Akşener çarpıcı açıklamalarda bulundu

Akşener çarpıcı açıklamalarda bulundu
Meral Akşener, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Kasım 2015'te yaptıkları Olağanüstü Büyük Kongre çağrılarından bugüne kadar yaşanan süreci hatırlattı.

MHP'nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin 19 Haziran'da, 664 üst kurul delegesi ve binlerce ülkücünün katılımıyla gerçekleştirildiğini belirten Akşener, "Herhangi bir dava açmayacağız." denilmesine rağmen genel merkezle beraber hareket ettiğini öne sürdüğü bir delege tarafından açılan dava ile yapılan kongre hakkında tedbir kararı verildiğini ifade etti.

Tüzük değişikliğinin usule uygun olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çankaya İlçe Seçim Kuruluna bildirilmesine rağmen ilgili mercilerin, tedbir kararı kendilerine ulaşana dek bitirmiş olması gereken incelemeleri nedensiz olarak beklettiğini ileri süren Akşener, şöyle devam etti:

"Tedbir kararının kendilerine ulaşmasının ardından yine hukuka aykırı olarak delegelerin aldığı kararları işleme koymayacaklarını açıklamışlardır. Yargıtay kararına saygılı olacaklarını ve 10 Temmuz'da seçimli büyük kongre yapılacağını bizzat genel başkan sözü olarak ifade eden genel merkez ise bu sözlerini çiğnemiş, YSK toplantısına 10 dakika kala, yapmış oldukları kongre başvurusunu gizlice geri çekmiştir. Hukuki yolu içerisinde müracaatlarımız devam ederken tedbir kararı veren hakimin geçici olarak ilgili mahkemeye görevlendirilmiş olduğu ve itiraz ile tedbirin kaldırılması ihtimaline karşı görevi bitmesine karşı usule aykırı olarak aynı hakimin tekrar aynı mahkemeye görevlendirildiği tespit edildi. Daha ilginç olan ise aynı hakimin bir yıl önce 15/34 sayılı dosyada başka bir parti aleyhine açılan benzer davada 'ihtiyati tedbir talebinin incelenmesinde mahkememiz görevli değildir.' şeklinde karar vermiş olmasına rağmen konu Milliyetçi Hareket Partisi olunca dava dilekçesinde belirtilen deliller dahi incelenmeden derhal tedbir kararı verilmesidir."

Tedbir kararına karşı birçok delegenin mahkemeye başvurduğunu, dosyaya hukuki deliller ve Yargıtay'ın bu şekilde bir tedbir kararı verilemeyeceğine ilişkin örnek kararları sunduğunu belirten Akşener, şunları kaydetti:

"Fakat tedbir kararı verirken hiç zaman kaybetmeyen mahkeme, günler geçmesine rağmen dosyaya sunulan hiçbir delili incelememiş ve bugün avukatlarımız aracılığı yapılan görüşmelerde sunulan hiçbir evrak ya da dilekçenin 10 Temmuz'a kadar dikkate alınmayacağını açıkça ifade edilmiştir. Tüm bu yaşananlar göz önüne alındığında Milliyetçi Hareket Partisi Üst Kurul delegelerinin büyük kongrenin toplanmasına yönelik ısrarlı çabaları hukuk dışı uygulamalar kullanılarak engellenmeye çalışıldığı açıkça görülmektedir. Daha önce verilen tedbir kararı gibi 19 Haziran da toplanan büyük kongreye karşı alınan tedbir kararının da hukuksuz olduğu ortaya çıkacaktır. Yasaya ve vicdanlara aykırı mahkeme kararları ile Türk milliyetçileri engellenemeyecek, hukuki ve siyasi mücadelemiz ne pahasına olursa olsun sonuna kadar devam edecektir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55