,
  • BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Aksaray ve Kars'ta Siyer Sınavı'na engel

Aksaray ve Kars'ta Siyer Sınavı'na engel
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınav'ına Aksaray ve Kars'ta engel çıkarıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'na Aksaray ve Kars'ta engel çıkarıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınav'ına bu yıl yaklaşık 300 bin kişinin katılması bekleniyor.

Geçen yıl 60 il merkezinde yapılan sınav, bu yıl 75 ilde düzenlenirken, Aksaray ve Kars'ta sınav için okul tahsis edilmemesi tepkilere neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Siyer Sınavı için bütün illere yazı göndermiş ve bu yazıda "Uygun olan halk eğitim merkezleri kullanılabilir." ibaresi yer almıştı.

Aksaray Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, okul tahsisi için kendilerine başvuruda bulunan platform yetkililerine, 600 kişilik yerlerinin olmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Aksaray Koordinatörlüğü, "Halk eğitim merkezi, yerlerinin müsait olmadığını Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmeyeceklerini, sadece telefonla söyleyebileceklerini aktardı. Konunun bildirilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü bize, 'Sınava girecek kişileri 4 ayrı gruba bölerek her hafta sonu bir grubu sınava alın.' diyerek komik bir teklifte bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye geneli yapılacak bu büyük sınavda soruların ve cevapların açıklanacağını nasıl hesap edemez?" denildi.

Hatırlanacağı üzere, geçen yıl Kur'an Nesli Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Kur'an Nesline Kur'an Pınarı Sınavı için de Aksaray Valiliği ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü engel çıkarıp, okul tahsis etmemişti.

Kars'ta Siyer Sınavı'na engel

Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na bir engel de Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çıkarıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Kars Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Siyer Sınavı için Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunulduğu kaydedildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başvuruyu onayladığının belirtildiği açıklamada, sınava günler kala bu kararın iptal edildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yaptığımız ve halkımızın büyük bir teveccühle katılım sağladığı Siyer Sınavı'nı bu yıl da Kars ilinde gerçekleştirmek amacıyla Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğüne okul tahsisi için bakanlığın izin verdiği belgeyle başvurumuzu yaptık. Resmi başvurumuza İl Milli Eğitim Müdürlüğü olumlu cevap verdi ve Kars Anadolu İmam Hatip Lisesini tahsis etti. Bizler de çalışmalarımıza başladık. Kars ilinde Siyer Sınavı'na 600 kişi başvuruda bulundu. Sınav gününe 10 gün kala İl Milli Eğitim Müdürü bizi arayıp, okullarda hafta sonu eğitim olduğu için okul tahsisinin iptal edildiğini söyledi. Bunun üzerine platform merkeziyle iletişime geçip, tekrardan bakanlıktan onaylı yazı alarak, ilkokullarda böyle bir eğitim programı olmadığı münasebetiyle sınavın yapılabilmesi için ilkokul tahsis edilebileceğini söyledik. Fakat bakanlığın da onayladığı bu yazıya olumlu cevap verilmedi. Kars koordinatörlüğü olarak Kars valisi ile görüşme talebimiz de geri çevrildi." ifadelerine yer verildi.

"Resulullahın sevgisine kimse engel olamayacaktır"

"90 bin nüfuslu bir ilde halkın yararına olan sınav için bir okul tahsis edilmiyorsa bunun iyi niyetli açıklaması olamaz." denilen açıklamada, "Yıllardır bu halkın sırtında adeta kambur olan bu keyfi uygulamaların müntesipleri, devlet içine çöreklenmiş, halkın değerlerine düşman olan bir zihniyetin mensuplarıdır. Geçmişte peygamber sevdasının önündeki en büyük engel olan bu şahıs ve yapılar nasıl bugün yok oldularsa bu keyfi uygulamayı yapanlar da istediklerine ulaşamayacaklardır. Bu vesile ile peygamber sevdalısı halkımız bilsin ki Resulullahın sevgisine kimse engel olamayacaktır. Tüm bu olumsuzluklara ve keyfi tutumlara rağmen Siyer Sınavı'nı inşallah kendi imkanlarımızı kullanarak gerçekleştireceğiz." şeklinde bildirildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55