,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Aksa İntifadası Filistinlilerin saflarını birleştirdi

Aksa İntifadası Filistinlilerin saflarını birleştirdi
HAMAS’ın ileri gelen isimlerinden olan Şeyh Hasan Yusuf, İkinci İntifada’nın, Filistinli grupların safını birleştirdiğini ve Filistin davasının önemli başarılar elde etmesinin dönüm noktası olduğunu belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) önde gelen simalarından olan Şeyh Yusuf, siyonist işgal rejimi eski Başbakanı Şaron’un 2000 yılında Mescidi Aksa’yı basması nedeniyle İkinci (Aksa) İntifada’nın 20. yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Şeyh Yusuf, İkinci İntifa sırasında tüm Filistinli direniş güçleri ve grupların, masum insanların temiz kanıyla elini kirleten siyonist işgal girişiminin, hukuksuz uygulamaları ve şiddet politikaları karşısında tek çatı altında toplandığını ve bu sayede işgal rejimini hezimete uğrattığını vurguladı.

Filistinlilerin, tarihe geçen büyük bir kahramanlık sergilediğini aktaran Şeyh Yusuf, Filistinli direnişçilerin cihat eylemleriyle siyonist işgal rejimini Gazze Şeridi’nden çekilmek ve geri adımlar atmak zorunda bıraktığını kaydetti.

Batı Şeria’nın ilhak edilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna değinen Şeyh Yusuf, “Filistin İntifadası, başladığı yıllardaki kuvvetiyle, büyüklüğüyle devam ederse Batı Şeria’da da büyük kazanımlar elde edecektir.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Yusuf, intifada sürecinde birçok Filistinlinin şehit edildiğini veya işgalciler tarafından tutuklandığını aktararak, “Şehit ve esirlerimiz, gelecek nesillerin kalbinde hayat bulmaya devam edecektir.” dedi.

İkinci İntifada’da 4 bin 412 Filistinli şehit oldu, 48 binden fazla kişi de yaralandı. İşgalcilerin kaybı ise bin 69 ölü, 4 bin 500 de yaralıydı.

İkinci İntifada’nın üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen işgalcilerin gayrimeşru siyasetinde değişen bir şey olmadığı gözlemleniyor. Aksa İntifadası’nın başlangıç yılı olan 2000’den bu yana işgalcilerin zindanlarında 102 Filistinli esir hayatını kaybederken, onlarcası da zindandan çıktıktan sonra kısa bir süre içinde cezaevinde yakalandıkları hastalıklar nedeniyle vefat etti.

Filistin resmi kaynaklarına göre, siyonist işgal rejimine bağlı zindanlarda hâlâ 365’i idari tutuklu, 160’ı çocuk, 41’i kadın olmak üzere 4 bin 700 Filistinli bulunuyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55