,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Akkuş: "Üç yüz bin çocuk ailesinden ayrı yaşıyor"

Akkuş: "Üç yüz bin çocuk ailesinden ayrı yaşıyor"
İHH Adıyaman Genç Hanımlar Komisyonu Başkanı Feyza Akkuş Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile yaptığı açıklamada 80 ülkede 300 Bin çocuğun ailesinden ayrı yaşadığını ifade etti.

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeni ile yapılan açıklamada, 80 ülkede 300 bin çocuğun ailesinden ayrı yaşadığına dikkat çekildi.

Dünya Çocuk Hakları Günü münasebeti ile şehrin işlek noktasında sokaktaki çocuklara çikolata dağıtarak başları okşayan Genç İHH Adıyaman Kadın Komisyonu üyeleri farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yaptıkları dile getirdi.

Mülteci çocukların sayısının günden güne artığına dikkat çeken Akkuş böyle bir durumda bu günlerin bir anlam ifade etmediğini belirterek “1989'dan beri Kutlanan Dünya Çocuk Hakları Günü Arakan, Suriye, Doğu Türkistan, Yemen, Irak, Afganistan gibi ülkelerde en az 28 milyon mülteci çocuğun bulunduğu göz önüne alındığında böyle bir günün varlığı da pek bir anlam ifade etmiyor.” dedi.

“Savaş, açlık, fakirlik, çatışma en çok çocukların hayatını etkiliyor”

Ülkeler arasındaki çıkar çatışmalarının kurbanı olan çocukların sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğuna dikkat çeken Akkuş, çocukların savaşlardan en fazla etkilenen kişilerin başında olduğunun altını çizdikten sonra, “Savaş, açlık, fakirlik, çatışma, iç karışıklık gibi sebepler en çok çocukların hayatını etkiliyor. Bunca yaşanan olumsuzluğa rağmen ümitlerimizi kaybetmeden, hiç yılmadan, empati kurarak ve "Kendi nefsi için istediğini kardeşi için istemeyen bizden değildir." düsturuyla toplumda bu çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize daha huzurlu bir dünya bırakabilmek için bu etkinliği düzenledik." ifadelerini kullandı.

Savaşlar ve iç karışıklıklardan dolayı çocukların yeteri kadar beslenemediklerini ve gereği gibi eğitim alamadıkları söyleyen Akkuş, “Bugün milyonlarca çocuk kendi evinde ve vatanında yaşayamıyor. Eğitim alamıyor ve yaşıtları gibi sağlıklı koşullarda hayatlarını idame ettiremiyor. Her 200 çocuktan birinin mülteci olduğu günümüz dünyasında ayrıca her yıl 70 bin devletsiz çocuk doğuyor. Bunun yanı sıra 2015 ve 2016'da ülkelerinden göç etmek zorunda olan ve 80 ülkede kayıtlı en az 300 bin çocuğun ailesinden ayrı olduğu biliniyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55