,
  • BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Akçakale pamuğu yapılacak festival ile tanıtılacak

Akçakale pamuğu yapılacak festival ile tanıtılacak
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Atatürk Barajının sağladığı imkânlarla her geçen yıl rekoltesi artan ve kalitesiyle dikkat çeken Akçakale pamuğu, yapılacak festival ile tanıtılacak.

Lifiyle tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon, çiğidiyle kimya ve yağ sanayii, küspesiyle hayvancılık sektörüne ham madde sağlayan 'Beyaz altın' Akçakale pamuğunu dünya pazarlarına tanıtmak amacıyla düzenlenecek olan Akçakale Pamuk Festivalinin ilki bu yılki hasat döneminde yapılacak. Şanlıurfa Valiliği’nin himayesinde, Akçakale Belediyesi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan 1. Akçakale Pamuk Festivalinin lansman toplantısı Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın başkanlığında, Belediye Başkan Yardımcısı M.Şükrü Mısırlı, Başkan Başdanışmanı Mahmut Fatiştooğlu, Akçakale İlçe Mal Müdürü Abdürrezak Taşkın,  Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili, İlçe Tarım Müdür vekili ile Belediye Proje Ofisi yetkilisi İ.Halil Arslan ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Türkiye'de yetişen pamuğun %50 ye yakın miktarının Şanlıurfa’da üretildiğini bu üretimin çok büyük bir kısmının Akçakale ve Harran Ovasında gerçekleştirildiğini ifade ederek; ‘’İlçemizin gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda tanıtımını yapmak, kamuoyunda ilçemiz ile ilgili olumsuz algıları değiştirmek, Akçakale’yi ekonomik ve kültürel anlamda tanıtmak ve yatırımcıların Akçakale’ye ilgisini artırmak amacıyla düzenlenecek olan Akçakale Pamuk Festivalinin ilkini bu yıl hasat döneminde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Festivalimizin Şanlıurfa Valiliği himayesinde ve Belediyemizin koordinasyonunda, yerel ve ulusal tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilmesi için çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Harran Üniversitesi, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının organizasyonumuzda yer alması en büyük arzumuzdur. Bu doğrultuda tüm kesimleri görüş ve düşüncelerini, festivalimize katkılarını bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı M.Şükrü Mısırlı ise yapılacak 1.Akçakale Pamuk Festivalinin Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilmesi için yoğun bir çalışma içine girdiklerini belirterek, tüm paydaşların desteği ve Şanlıurfa Valiliği’nin himayeleri ile gerçekleştirilecek olan festivalin Akçakale’nin kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55