,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Akbaş: "Müslümanlar kendi aralarında faizsiz kurumlar tesis etmeli"

Akbaş: "Müslümanlar kendi aralarında faizsiz kurumlar tesis etmeli"
Prof. Dr. Mehmet Akbaş, "Faiz kurumları Müslümanlar için büyük tehlikeler arz ediyor. Bu hususta Müslümanların uyanık olmaları gerekir. Müslümanlar bunlara alternatif olarak kendi aralarında faizsiz kurumlar tesis etmeleri gerekir." dedi.

​Bankaların, Müslümanlar için büyük tehlike arz ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Akbaş, Müslümanların bankalara alternatif olarak kendi aralarında faizsiz kurumlar tesis etmesi gerektiğini belirtti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen “Faizsiz Bir Toplum Faizsiz Bir Dünya” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mehmet Akbaş, "Faiz kurumları Müslümanlar için büyük tehlikeler arz ediyor. Bu hususta Müslümanların uyanık olmaları gerekir. Müslümanlar bunlara alternatif olarak kendi aralarında faizsiz kurumlar tesis etmeleri gerekir." dedi.

Kızıltepe’de faaliyet gösteren Hikmet-Der, "Faizsiz Bir Toplum Faizsiz Bir Dünya” konulu konferans düzenledi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Üveysi İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç, faizsiz bir toplum amacı doğrultusunda toplumun her ferdini bilinçlendirmek istediklerini ifade ederek, faizle iştigal eden bir toplumun Allah ve Resulü’ne savaş ilan etmiş bir toplum olduğuna dikkat çekti.

“Mümin toplum borç alıp verme ahlakını düzelttiği takdirde faiz belasından kurtulmak çok daha kolay olacak”

Daha sonra söz alan Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Akbaş, Kur’an-ı Kerim’de zikredilen Karun ile Hazreti Süleyman örneklerini vererek “Müslümanlar Hazreti Süleyman’ı (aleyhisselam) örnek alması gerekir, günümüz zenginleri ise Karun’un akıbetinden dersler çıkarmaları gerekir.” dedi.

Kur’an’da faizle ilgili ayetlere değinen Akbaş, “Faizle ilgili ayetlerin hemen peşinden borç hukukunu düzenleyen ayetler gelmekte. Mümin toplum borç alıp verme ahlakını düzelttiği takdirde faiz belasından kurtulmak çok daha kolay olacak." dedi ve İslam kültüründeki borç verme (karz-ı hasen) ahlakının önemini vurguladı.

“Kredi kartları ve krediler bankaların bir tuzağıdır”

Programa konuşmacı olarak katılan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Dr. Mehmet Akbaş ise Siyer-i Nebi’den örnekler vererek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hazreti Peygamber (Salallahu Aleyhi Vesellem) faiz yasağı konusunda ashabı ciddi bir şekilde uyarıyor. Ve o günün Hıristiyanlarını bile faiz konusunda uyarıyor ve onlarla yaptığı anlaşmalarda bunu yazıya geçiriyor. Faiz kurumları Müslümanlar için büyük tehlikeler arz ediyor. Bu hususta Müslümanların uyanık olmaları gerekir. Müslümanlar bunlara alternatif olarak kendi aralarında faizsiz kurumlar tesis etmeleri gerekir. Kredi kartları ve krediler bankaların bir tuzağıdır. Birçok insan bu yüzden kolayca faize bulaşıyor ve iflasa sürükleniyor. Özelikle biz Müslümanlar bu tuzağa çok dikkat etmemiz gerekir.”

Akbaş, Müslümanların, İslam düşmanları tarafından üretilen malları boykot etmeleri gerektiğini ve Müslümanların alternatif ürünler üretmelerinin zaruri olduğuna vurgu yaptı.

Program sonunda Hikmet-Der’in yapmış olduğu Siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55