,
  • BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Akar: ABD'li yetkililerin görüşlerimize yaklaştıklarını müşahade ettik

Akar: ABD'li yetkililerin görüşlerimize yaklaştıklarını müşahade ettik
Büyükelçiler Konferansı'na gelişinde heyeti ile Millî Savunma Bakanlığı’ndaki görüşmelere ilişkin açıklama yapan ​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "ABD'li yetkililerin görüşlerimize yaklaştıklarını müşahade ettik" dedi.

​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD heyeti ile yapılan görüşmelere ilişkin, " Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştıklarını memnuniyetle müşahade ettik." açıklamasında bulundu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Büyükelçiler Konferansı'na gelişinde heyeti ile Millî Savunma Bakanlığı’ndaki görüşmelere ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"PKK/YPG'lilere yaptıkları destekleri sonlandırmalarını bekliyoruz"

Bakanlığın internet sitesinde yer alan habere göre Bakan Akar, şunları söyledi:

"Görüşmeler sırasında bütün görüş ve taleplerimizi arkadaşlarımız muhataplarına ilettiler. Bu çerçevede bizim terör örgütleri DEAŞ ile YPG ile mücadele ettiğimizin ve bu mücadelenin sürmekte olduğunu, ayrıca ABD ile birlikte Güvenli Bölge'yi tesis etmeyi arzu ettiğimizi, bu manada taleplerimizi sıraladığımızda, 30-40 kilometrelik derinlik olması gerektiğini, bu bölge içindeki YPG'lilerin tamamen buradan çıkarılması gerektiğini, ayrıca YPG'nin elindeki ağır silahların toplanmasını ve bölge dışına çıkarılmasını, teröristler tarafından yapılmakta olan birçok tünel, tahkimat ve mevzilerin tahrip edilmesini ve bunları da Türk ve ABD askerlerinin birlikte yapması konusundaki taleplerimizi, isteklerimizi açık ve net bir şekilde masaya koyduk. Burada biz ABD'li dostlarımızdan müttefiklik ruhuna, stratejik ortaklık ruhuna uygun bir şekilde davranmalarını bekliyoruz. Başta silah, mühimmat olmak üzere PKK/YPG'lilere yaptıkları destekleri sonlandırmalarını bekliyoruz."

"Toplantılarda bütün güvenlik endişelerimizi dile getirdik"

Türkiye'nin güneyinde bir terör koridoruna izin verilmeyeceğini vurgulayan Bakan Akar, "Bu konuda yapılması gereken neyse bunu mümkünse ABD ile birlikte değilse kendi başımıza yapmaya kararlı olduğumuzu yine ifade ettik. Toplantılarda bütün güvenlik endişelerimizi dile getirdik. Bu dile getirdiğimiz endişeler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştıklarını memnuniyetle müşahade ettik. Toplantıların değerlendirmesini yaptığımızda, olumlu geçtiğini, oldukça yapıcı yaklaşım içinde olunduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da birçok kez diye getirildiği üzere bu konuda ABD'li müttefikleriyle beraber hareket etmeyi, davranmayı, çalışmayı arzu ettikleri belirten Akar, "Eğer bu mümkün olmazsa bu konuda ülkemizin, milletimizin ve bölgedeki dost ve kardeş halkın da güvenliğini, huzurunu sağlamak bakımından yapmamız gereken neyse bunları da yapacağımızı defaten söylemiş bulunuyoruz. Bu konudaki planlarımız, hazırlıklarımız, sahadaki birliklerimizin konuşu, duruşu hepsi tamamlanmış vaziyette. Ama biz dost ve müttefik ABD ile birlikte hareket etmeyi arzu ettiğimizi de söyledik, bu şekilde arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55