,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Akademisyen ilanları anında cebe gelecek

Akademisyen ilanları anında cebe gelecek
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), android ve IOS işletim sistemlerine uygun olarak geliştirilen "YÖK Mobil" uygulamasını akıllı mobil cihazlara uyumlu şekilde ilk kez kullanıma sunuyor.

YÖK'ün ilk kez kullanıma sunacağı mobil uygulamasıyla akademisyen alımı ilanları anında paylaşılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), android ve IOS işletim sistemlerine uygun olarak geliştirilen "YÖK Mobil" uygulamasını akıllı mobil cihazlara uyumlu şekilde ilk kez kullanıma sunuyor.

Kurul tarafından yapılan açıklamaya göre, bu uygulamayı telefonlarına yükleyen kullanıcılar, "Yeni YÖK"ün kurumsal bilgilerine, duyuru ve haberlerine, akademisyen bilgilerine, Yükseköğretim Program Atlası'na, dergi ve raporlarına, tez merkezine, üniversitelerin yayınladığı öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi kadro ilanlarına, üniversitelerin iletişim bilgilerine ve konumlarına kolayca erişebilecekler.

Diğer bir ifade ile herhangi bir konuda yazılan tezler, makaleler, çalışmalar, patentler, sunulan bildiriler, yani bilim dünyasının bütün çıktıları, ayrıca sadece herhangi bir fakültenin değil Türkiye'nin herhangi bir ilçesinde açılan meslek yüksek okuluna kayıtlı öğrenci sayılarına kadar bütün veriler artık mobil uygulamayla cepte olacak. YÖK dergileri ve raporları da bu uygulamada yer alacak.

Ayrıca, yıllardır tartışma konusu olan kadro ilanlarının takip zorluğu da bu uygulama ile öğretim üyesi dışındaki kadrolar için aşılıyor. İstediği üniversitelerin veya bütün üniversitelerin araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadro ilanları kullanıcının cebine gelecek.

Bu uygulama istihdam yapan kurum ve kuruluşlar için de büyük kolaylık sağlayacak. YÖK Belge doğrulaması sayesinde, e-Devlet Kapısı'ndan alınan öğrenci ve mezun belgeleri de doğrulanabilecek.

YÖK Mobil uygulamasına önümüzdeki dönemde, "Denklik Belgesi", "Akademisyen Belgesi", "Diploma Doğrulama", "Elektronik Kayıt", "ÖSYM Kılavuzunda Yer Alan Programların Koordinat Bilgilerinin Haritalarda Görüntülenmesi" ve "KYK Yurtlarının Koordinat Bilgilerinin Haritalarda Görüntülenmesi" gibi yeni hizmetlerin eklenmesi planlanıyor.

Apple/Google Play Store uygulamasına girip, "YÖK Mobil" yazan kullanıcılar, uygulamayı telefonlarına indirebilecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55