,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Akademik Başarı ve Spor Elele

Akademik Başarı ve Spor Elele
Vali Ahmet Deniz, İl kültür Merkezi konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Akademik Başarı ve Spor El ele” programına katıldı.

Batman Valiliği tarafından başlatılan Eğitimde Kalkınma Hamlesinin bir ayağı olan sportif faaliyetlerin tanıtımı ve geliştirilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınıp değerlendirildiği "Akademik Başarı ve Spor El Ele” adlı toplantıya; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kamu kurum yöneticileri ve Batman'da görev yapan beden eğitimi öğretmenleri katıldı.
 
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Vali Ahmet Deniz, birer konuşma yaptılar.
 
akademik-basari-ve-spor-elele.jpgToplantıda öğretmenlere hitap eden Vali Deniz, Batman’da göreve başladığı günden itibaren yoğun bir çaba ve gayretle çalıştıklarını belirterek, “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar”  projesi sayesinde Batman'ın eğitim başarısının artırılması amaçlandığını ifade etti.
 
Akademik eğitimin değerler eğitimi ile taçlandırılması gerektiğini belirten Vali Deniz, “Vatanını, milletini, bayrağını ve ülkesini seven gençler yetiştirmeliyiz ki, verilen eğitimin bir anlamı olsun.  15 Temmuz’da biz bunu yaşadık. Eğer yanlış kişiler tarafından yanlış eğitim verildiği zaman, ülkesine tankla, tüfekle saldıran hainlere dönüşebiliyor. Burada hepimize düşen görev vatansever bireyler yetiştirmektir. Özelikle öğretmenlerimize bu konuda çok önemli görevler düşmektedir. Akademik başarıyı, sporla bütünleştirdiğimiz zaman başarı kaçınılmaz olur. Bu şehrin sporla anılmasını istiyorum. Çocuklarımıza spor kültürü kazandıralım. Yeteneği olan çocuklarımızı keşfedip, bu yetenekleri ilimize kazandıralım. Son süreçte Belediye tarafından birçok mahallede spor altyapısı çalışmaları yapılıyor. Bunlar çok önemli adımlar. Benim istediğim şey sporda belli branşlarda şehirde bir altyapının oluşturulması ve yürütülen faaliyetlerin kurumsallaşmasıdır. Bunları yapabilmenin yolu da özverili bir şekilde çalışmaktan geçiyor” diye konuştu.

Eğitim faaliyetlerini çok önemsediklerini belirten Vali Deniz, devletin bütün imkanlarının eğitim için sefer edileceğini ifade ederek, sporla eğitimi birleştireceklerini belirtti.
 
Program İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Spor Kulübü’nün yürüttüğü faaliyetlerine ilişkin yapılan sunumla sona erdi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55