,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

AK Parti SKM basınla buluştu

AK Parti SKM basınla buluştu
Batman’da basınla bir araya gelen AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdulbaki Polat, Avrupa’da yaşanan hadiselerin Türkiye'de yapılacak olan halk oylamasında "evet" oyu açısından pozitif etki oluşturduğunu söyledi.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdulbaki Polat, Avrupa’da yaşanan hadiselerin Türkiye'de yapılacak olan halk oylamasında "evet" oyu açısından pozitif etki oluşturduğunu söyledi.

Batman’da basınla bir araya gelerek Almanya ve Hollanda’da yaşanan diplomatik krize değinen AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Abdulbaki Polat, Avrupa’da yaşanan hadiselerin yapılacak olan halk oylamasında Türkiye genelinde "evet" oylarında pozitif etki oluşturduğunu söyledi

Batman AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı, basın buluşmaları kapsamında ‘evet’ kampanyası için kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Batman’da yaptıkları seçim kampanyalarıyla ilgili bilgi veren SKM Başkanı Abdulbaki Polat, ziyaret etmeyecekleri hiçbir esnaf ve şahsı bırakmayacaklarını söyledi. Referandum seçim çalışmalarının demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirten Polat, Batman’da şu ana kadar en ufak bir sıkıntının yaşanmadığını, bunun da memnuniyet verici bir durum olduğunu kaydetti.

Almanya ve Hollanda’da yaşanan diplomatik krizi de değinen Polat, "Almanya’da bugüne kadar partiye bir tek defa oy kullanmayan, sandık başına gitmeyen insanlar beni arayıp, 'Başkanım biz bunların böyle olduğunu bilmiyorduk' dediler. Bir tanesinin hanımı aslen Alman, Cumhurbaşkanımıza mektup yazmış ve mektubunu da bana gönderdi. Avrupalılar çok sandık başına gitmezler. Neredeyse yüzde 60 seçmen yoktur. Seçim genelde yüzde 50 küsurlar da kalıyor. Avrupa’nın ikiyüzlülüğünden dolayı bu vatandaşlar bile sandık başına gideceklerini ve 'evet' oyu kullanacaklarını söylüyorlar." dedi.

Avrupa’da yaşanan hadiselerin, 16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylamasında olumlu etki oluşturduğunu savunan Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de de yüzde 50 olan anket çalışmaları bu süreçten sonra 3-4 puan arttığını söylüyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemi doğru olmamış olsaydı, Avrupalılar yıllardır niye uyguluyor? Amerika, Rusya niye uyguluyor? Eğer kötü bir şeyse önce onlar terk etsinler ve sonra bize bunu yapmamamız gerektiğini söylesinler. İnsanlar mazlumlardan yana tavır almasını kendilerine şiar edinmiştir. Dolayısıyla Avrupa’da yaşanan hadiselerin, onların bu saldırıları, ikiyüzlülükleri ve demokrasiyi ayaklar altına alan bu davranışları bizim 'evet' oyumuz açısından pozitif etki yarattığına inanıyorum. Bu, Türkiye’nin genelinde böyledir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55