,
  • BIST 9762.12
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Ak Parti: Kendimizden eminiz

Ak Parti: Kendimizden eminiz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda muhalefetin takındığı tavra sert tepki geldi.

AK Parti’den, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda muhalefetin takındığı tavra sert tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, bundan 15 gün öncesine kadar MHP ve CHP’nin “aman gecikmeyelim” tavrı içerisinde olduğunu söyleyerek, “Ancak, şimdi muhalefetin sözlerinden ipe un serileceğini fark ettik. Partilerin bu işten kaçmamaları lazım. Biz bu işi kıvamına getirmişken ve vatandaşımızı da beklenti içine sokmuşken başka önerilerle karşımıza gelmek tam anlamıyla ipe un sermek olur” dedi. 

ARKADAŞLARIMIZ  TEMİZ 

Üstün şöyle devam etti: “Biz AK Parti olarak abdestimizden eminiz. Ancak içimizde suç teşkil eden bir olayın içerisinde yer alan varsa yargılansın diyoruz. Zaten bizim arkadaşlarımızın dosyalarında kayda değer suç teşkil edecek bir durum da bulunmuyor” 

81 ilde haziran seferberliği

Anayasa taslağını haziranda Meclis Genel Kurulu’na getirmek isteyen AK Parti, adeta seferberlik başlatarak 81 ilde toplantılar serisi organize edecek. 

AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik başkanlığında oluşturulan Anayasa Komisyonu, partinin bugüne kadarki iki anayasa teklifi, STK’ların raporları ve hazırlanan çeşitli çalışmalarla yazım çalışmalarına odaklandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet İyimaya, Meclis Anayasa Mutabakat Komisyonu’ndaki isimlerden Cemil Çiçek ve Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Prof. Dr. Burhan Kuzu ile Avukat Şeref Malkoç’un da aralarında olduğu “Anayasa akili” isimler, yeni süreçte başrol oynayacak. Hafta içinde başlayacak yazım çalışmalarının bazı bölümlerine Başbakan Davutoğlu’nun bizzat katılacağı bildirildi. 

81 İLDE TOPLANTI 

Parti yönetimi, spekülasyonları boşa çıkarmak için 81 ilde toplantılar serisi organize edecek. Konferanslar, paneller, mitingler, TV ve radyo programlarıyla AK Parti’nin hedefi halka anlatılacak. 

ÖDÜLLÜ MAKALE YARIŞMASI

AK Parti Gençlik Kolları, “Yeni Anayasa ve Büyük Türkiye” konulu makale yarışması açtı. Yarışmaya katılım da, 18-30 yaş aralığıyla sınırlandırıldı. 1-15 Nisan aralığında kabul edilecek makaleler, ay sonuna kadar Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek. Belirlenecek makaleler hem ödüllendirilecek hem de kitapçık haline getirilecek. Katılımcılardan, makalelerini, [email protected] adresine göndermeleri istendi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55