,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı
AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında konuşan Milletvekili Ziver Özdemir, Türkiye’de AK Parti iktidarının yaptığı çalışmalara değindi.

Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Türkiye’de AK Parti iktidarının yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Özdemir, AK Parti kurulurken Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’ Türkiye’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak’’ dediğini hatırlatarak ‘’ Yaklaşık 19 senedir görevde  olan bizler Cumhurbaşkanımızın o gün Bilkent Oteli’ndeki toplantıda kuruculara hitaben sarf ettiği cümlenin arkasında olduğumuzu yaptığımız çalışmalarla gösterdik. Gerçekten de Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 2000 yılı ile bugünü kıyaslayalım. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak dedik ve bölgeler arası kalkınmışlık farkını ortadan kaldırarak yola koyulduk. Eskiden hükümetler gelir, gider ama dertler değişmezdi.  Hükümetler değişir, sorunlar çözülmezdi. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye bütün sorunları çöze çöze yolculuğuna devam ediyor.’’ dedi.

‘’Asfaltlanmayan Yolumuz, Suyu Olmayan Köyümüz Kalmadı’’

Özdemir, ulaşımda büyük mesafeler kat ettiklerini belirterek ‘’ 2000 yılı ve öncesi Batman’da kaç yolun köyü asfalttı? Kaç köyün köy içi yolları parke taşıydı? Kaç köyün içme suyu vardı? Neredeyse şuan da asfalt olmayan köy yolumuz yok. Fark bu kadar net ortadadır.’’ İfadelerini kullandı.

Geçmişte Batman’da ameliyat olabilmenin  mümkün olmadığını aktaran Özdemir, ‘’Şuan da Türkiye’nin hangi ilinde sağlık konusunda ne imkan varsa Batman ve ilçelerimizde de o imkan var.’’ şeklinde konuştu.

‘’Türkiye’de ilk defa AK Parti tarafından uygulamaya geçirilen evde bakım hizmeti ve evde bakım parası engelli ve yaşlıların bakımını üstlenen aileler için adeta can suyu oldu.’’diyen Özdemir, şunları kaydetti:

ziver-ozdemir-004.jpg

 ‘’Geçmişte kimse ailesinde hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere kolay kolay bakmazdı. Şuan da bir ailede böyle bir hasta ve bakıma muhtaç varsa o kişi o ailenin adeta geçim kaynağı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Hiç bir şey Türkiye’de eskisi gibi olmayacak’ dedi ve söylediği o sözün arkasında durdu. ‘’

‘’Geçmişte birilerinin AK Partiyi kapatmak için girişimlerde bulunduğunu aktaran Özdemir, ‘’Partimizi kapatmaya çalıştılar ama sizlerin verdiği destekle Cumhurbaşkanımız dimdik durdu ve bunun da üstesinden hep birlikte geldik. Tabi sonrasında bazı şer odakları yetmedi basını devreye koydular. Yetmedi sivil toplum örgütleri adı altında dernekler ve odaları devreye koydular. Yetmedi Sayın Cumhurbaşkanımızı alaşağı etmek için e bildiriler yayınladılar. Ama ne oldu? Cumhurbaşkanımız gece yarıları dimdik televizyonlara çıkıp iş birlikçilere haddini bildirdi. Sonrasında gezi kalkışması oldu. Gezi kalkışması ile Türkiye’yi Irak, Suriye, Libya ve Mısır gibi benzeri ülkeler haline getirmeye çalıştılar. Ama bu hareketin lider her zamanki gibi dimdik durması sayesinde bu badireyi de hep birlikte atlattık. Sonra darbeye kalkıştılar ama yine muvaffak olamadılar. Biz demiştik ya hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.   Bu memleketin ve coğrafyanın AK Parti hareketine ihtiyacı vardır. Biz burada omuz omuza durarak güçlü olacağız ki mazlum Müslüman coğrafyası da dimdik ayakta durabilsin.’’ dedi.

akif-gur.jpg

AK Parti Batman İl Başkanı Av.Abdullah Akif Gür ise AK Parti’nin 19 yılda nice badireler atlattığını söyledi.

Gür, ‘’19 yıllık partimizin geçmişinde önemli badireler atlattık. O her bir badire bir ülkeyi yok edecek derecede tehlikelerdi. Geçen yıllarda büyük bir ekonomik saldırılarla karşılaştık. Bu saldırının püskürtülmesin tek bir sebebi vardır. O da güçlü lider ve güçlü kadrolardır.’’ diye konuştu.

Gezi davasındaki beraat kararlarına da değinen Gür, ‘’Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada sanıklar için kararlar verildi. Bir hukukçu olarak bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Polis araçlarını, ambulansları, itfaiye araçlarını, özel araçları, dükkanları ve özel mülkiyeti taşlayanlara, yakıp yıkıp yağmalayan bir zihniyete beraat kararının verilmesine ben saygı duymuyorum ve en sert şekilde bu kararı reddediyorum. Milletin canına, malına kast edenlere ödül verilircesine hiç bir şey olmamış gibi beraat kararı verilmesini kabul etmiyoruz.Gezi olayları tamamen bir darbe kalkışmasıdır. Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık ofisine tüneller kazmak, oraya çıkan yollara barikat kurmak neyin nesidir? Bazıları istediği kadar gezi olaylarını meşru göstermeye çalışsın ama bizim gözümüzde hiç bir zaman meşru olmayacak ve milletimizin gözünde de asla bu meşru görülmeyecektir.’’ diye konuştu.

Gür, sözlerinin devamında ‘Suriye'de ne işimiz var' diyenlere sert sözlerle tepki gösterdi.

Millet olarak her zaman mazlumların yanında zalimlerin karşısında olacaklarını söyleyen Gür, yaşanan insanlık dramına karşılık, dünyanın gelişmiş ülkelerinin, gözlerini kulaklarını ve kapılarını kapatarak 3 maymunu oynadıklarını aktardı.

Gür; ”Suriye’de ne işimiz var diyenler, one minitue çıkışını anlayamamıştır. Irkçı siyonizmin Arz-ı mev’ud hayallerini anlayamamıştır. Vekalet savaşlarıyla diz çökmemizi isteyenlerin niyetlerini kavrayamamıştır. Bugün oturdukları yerden ahkam kesenler bilsinler ki Türkiye, Suriye’de olmasaydı 6-8 Ekim olaylarının, hendek ve çukur siyasetinin belki de çok daha kötü örnekleriyle karşı karşıya kalabilecekti. Esasen, Resmin bütününü görmezden gelen bu yaklaşımların dış politikada yürütülen stratejik derinliği görmesi de mümkün değildir.  Diğer taraftan, Cumhurbaşkanımız önderliğinde mazlum halkların yanında durmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Gür, Suriye’de yaşanan insanlık dramına ses çıkarmayanlar, konu Türkiye’nin Suriye’de olmasına gelince hep bir ağızdan aynı sufleleri tekrarlamaktadır. Tarihin her anında millet olarak, mazlumun yanında zalimin karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Zalim emperyallerin ve müstekbirlerin planlarını hem sahada hem de masada bozmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle ülkemizin ve milletimizin bu kutlu yürüyüşünde, canını ortaya koyan aziz şehitlerimize minnet duygularıyla, bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, yaralanıp Gazi mertebesine ulaşan askerlerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

Gür olağan kongre sürecinin belirlenen takvime uygun şekilde yürüdüğünü belirterek “ Balpınar Belde kongremizle biz, teşkilat olarak süreci başlattık. 7 ve 8 Mart’ta da Hasankeyf, Gercüş, Beşiri ve Sason İlçe kongrelerimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Buradan tekrar ifade ediyorum; ülkesine, milletine, şehrine hizmet etmek isteyen herkesi AK Parti çatısı altında görev üstlenmeye çağırıyorum. Gayretleriyle, fedakârlıklarıyla, samimiyetleriyle ve  azimleriyle AK Parti’ye katkı veren her kardeşimiz mutlaka teşkilatımızda kendine yer bulacaktır. Milletvekilliğinden belediye başkanlığına, belediye meclis üyeliğinden il genel meclis üyeliğine kadar tüm kademelerimiz her kardeşimize açıktır. Siyaset gönüllü bir uğraştır. AK Parti’de siyaset kapıları amacı ülkesine ve milletine hizmet etmek olan herkese her kademede, her alanda sonuna kadar açıktır. “ dedi.

‘’Bizim, Adamını Bulup İş Tutanlara Değil, Adam Olanlara İhtiyacımız Var’’

Bizim, adamını bulup iş tutanlara değil, adam olanlara ihtiyacımız var diyen Gür;”Son dönemlerde hep beraber görüyoruz, nefsine uyan, ben diyen, ben olmazsam yanar tüm teşkilatlar, yanar Türkiye diye düşünen kendini merkeze koyanlar bizi ve hareketimizi anlamamışlar, anlayamayacaklar.  Burada bulunan şu isimsiz kahramanlardan ve burada bulunan emek vermiş arkadaşlarımdan dava ve teşkilat ahlakını öğrenin ya. Mahalle teşkilatlarında bilabedel mücadele veren, cebinde beş kuruş parası olmadığı halde aman aman bu akşamki toplantıyı kaçırmayayım diyen minibüse binmeyen yürüyerek giden kar kış demeden kendini davaya siper eden mücadele gösteren arkadaşlardan dava ve teşkilat ahlakı öğrenin ya. Dava ahlakı öğrenin, pkknın tüm tehditlerine rağmen ben varım ve hep var olacağım diyenlerden. Dava ahlakı öğrenin yüreğini bu işin merkezine koyanlardan.” şeklinde konuştu.

Teşkilat ve millet olarak bir ve diri olduğumuzda aşamayacağımız engel üstesinden gelemeyecek sorunun olmadığını belirten Gür; “İşte şahit oldunuz. Aylardır artık resmî gazetede yayınlanmasını bekliyoruz diye söylediğimiz 500 yataklı hastanemiz yatırım programına alındı. Bu başarı birlik ve beraberliğimizin bir sonucudur. Bu başarı hepimize aittir. AK Parti iktidarı  ile birlikte Batman da Türkiye gibi dönüştü ve bu kadrolar olduğu müddetçe gelişme ve dönüşüm devam edecek inşallah. 18 senenin sonunda hala ilk günkü aşkımızı heyecanımızı taşıyoruz. Bugün şu manzara bile her şeyi anlatıyor. Konsantrasyonumuzu şu karşımızdaki siyasi bloğa çevireceğiz, ne yapıyor bunlar, ne diyor bu adamlar, niyetleri ne. Dışarıda dolaştığımızda kahvede oturduğumuzda, yalanı bir elbise haline getirip kolayca yalan söyleyen bu bloğun yalanlarını afişe edeceğiz ve milletimizi uyarmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55