,
  • BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

​AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

​AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Diyarbakır'da evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
​HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat mücadelelerini sürdüren ailelere AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Dr. Leyla Şahin Usta ve Ali İhsan Yavuz destek ziyaretinde bulundu.

AK Parti'nin Diyarbakır Kongresi için kente gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Dr. Leyla Şahin Usta ve Ali İhsan Yavuz, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde 541 gündür evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, anne ve babaların başlatmış olduğu evlat mücadelesinin PKK'nin sonunu getireceğini söyledi.  

Diyarbakır'da evlatları için nöbet tutan ailelerin mücadelesi ile Türkiye'nin gerçeklerinin ortaya koyulduğunu belirten Usta, "Hiçbir anne evladının kaçırılmasına, dağa götürülmesine ve terör örgütüne kurban edilmesine razı değil. Onların bu direnişi, gücü ve duaları sayesinde bundan sonra evlatların kaçırılmasına imkân verilmiyor. Kendileri ile gurur duyuyoruz. Bizler de mücadelenin sonuna kadar yanındayız. Her daim de onların başlatmış olduğu bu evlat nöbeti inşallah terör örgütü PKK'nın sonunu getirecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın." dedi.

PKK ile mücadelenin sadece silahla yapılmadığını dile getiren Usta, "Annelerin ellerinde evlatlarının fotoğrafları ve bayrak, yüreklerinde ise evlat acısı dışında hiçbir şey yok. Hepsinin tek bir temennisi ve dileği var, bir an önce evlatlarına kavuşmak. Terör örgütü belasının bir an önce bölgemizden temizlenmelidir. Biz de bunun için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz." şeklinde konuştu.

Evlat nöbeti tutan anne ve babaların kardeşlik amacı güttüğünü söyleyen Usta, "Bizler de bu kardeşlik ve birliktelikle yolumuzda hızlı adımlarla koşarak Türkiye'nin barış ve huzuru için çalışmaya, onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Tüm aileleri yürekten kucaklıyor ve acılarını paylaşıyoruz. Rabbim, inşallah bundan sonraki evlatlarımıza ve annelerimize bu acıları yaşatmasın diye bu çabayı destekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55