,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Aileler 281 gündür evlat nöbetindeki bekleyişlerini sürdürüyorlar

Aileler 281 gündür evlat nöbetindeki bekleyişlerini sürdürüyorlar
​Çocuklarının HDP/PKK'lılar tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini başlatan ailelerin bekleyişleri 281’inci gününe girdi.

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu.  Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı günden güne artarak 139'a ulaştı.

281 gün içerisinde; Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran’ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla- Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan, Nizamettin- Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan’ın kızı Pelda, Melik Aslan’ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik’in oğlu Veysi Birlik, Cahide Alkan’ın oğlu Mehmet Emin,  Şahize Altınkaynak’ın kızı Halise Alptekin ve Naime Dalmış kızı Tekoşin Açar'ın PKK'den kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmuş, 13 aile de çocuğuna kavuşmuştu.

Bursa'dan 7 yıl önce 24 yaşında dağa kaçırılan kızı Ceylan Tekin için evlat nöbetini sürdüren anne Türkan Mutlu, çocuklarına kavuşana kadar eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

"Ben çocuğumu almadan buradan gitmem"

10 aydır kızı Ceylan için evlat nöbetini sürdürdüğünü belirten Mutlu, "10 aydır kızıma sesleniyorum. Kızım dağda PKK'nin içerisinde mahkûm, ben de burada HDP'nin önünde mahkûm olmuşum. Bana kızımı versinler, evime gideyim. 6 yıldır kızımı kaçırmışlar. Ben de 6 yıldır onu arıyorum. Bu ne insanlığa ne de vicdana sığar. Ben burada sizden mal veya mülk istemiyorum evladımı istiyorum. Bizi duyan herkes sesimize ses olsun. Ben çocuğumu almadan buradan gitmem." dedi.

"Kızım sen gelirsen devlet sana ceza vermeyecek"

Kızına teslim olması için çağrıda bulunan acılı anne Mutlu, "Kaç oradan gel, sen bana düşkündün. Beni çok seviyordun. Devlet sana ceza verecek diye seni kandırmasınlar. Sen gelirsen devlet sana ceza vermeyecek. Buraya gelen 13 aile çocuğuna kavuştu ve hepsi ailesinin yanındadır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55