,
  • BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Ahmed-i Hani festivali düzenlendi

Ahmed-i Hani festivali düzenlendi
Ahmed-i Hani’yi daha iyi anlayabilmek, daha iyi anlatabilmek ve gelecek nesillere aktarmak adına bu yıl Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali 2’ncisi düzenlendi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali düzenlendi.

Festival, Türbe önünden İshak Paşa Sarayı’na çocuğundan, yaşlısına tüm vatandaşların katılım sağladığı anma yürüyüşü ile devam etti.

 İshak Paşa Saray avlusunda açılış programında konuşan Ağrı Valisi Süleyman Elban, “Burada hepiniz üç ayrı zirveye şahitlik ediyorsunuz. Birincisi ilimizin ve bölgemizin zirvesi Ağrı Dağı, bir diğeri içerisinde organizasyonunu yaptığımız sanat ve mimarlık açısından zirve bir eser İshak Paşa Sarayı ve ilimizde irfanda zirve bir isim bugün adına festival düzenlediğimiz Ahmed-i Hani. Ahmed-i Hani çok genç yaşlardan itibaren ilimde çok hızlı yükselmiştir. Başta dini ilimler olmak üzere müspet ilimler üzerinde zirve isim haline gelmiştir. Bu bölgenin yönetim merkezinde 20’li yaşlardan itibaren de sancak merkezinde katiplik mertebesine yükselmiş bir bürokrat şahsiyettir.” dedi.

 Ahmed-i Hani’nin manevi ikliminden ve irfanından Said-i Nursi’nin istifade ettiği bir ilim irfan insanı olduğunu ifade eden Vali Elban, “Çok iyi bir eğitimci, çok genç yaşlardan itibaren kendisini bu eğitime adamış ve 56-57 yıllık kısa ömrüne birçok eser sığdırmıştır. Birçok insan yetiştirmiş ve bölgemiz insanına ciddi hizmetler etmiştir. Bu bölgedeki insanların Cizre’den Hakkari’ye, Doğubayazıt’tan Bitlis’e insanımızın başta dini ilimler olmak üzere daha iyi eğitimler almaları için ciddi gayretler sarf etmiştir. Allah gani gani kendisine rahmet eylesin. Bizler başta Doğubayazıt ve Ağrı’da olmak üzere bölgemizdeki insanlar onun ilminden ve irfanından bize anlatmak istediği mesajlardan hakkıyla yararlanırız inşallah. Bu ilde ve bu bölgede ilimde ister İslami, ister müspet ilimlerde nice Ahmed-i Hani’ler çıkar diye temenni ediyorum. Bu festivalin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 Ardından İshak Paşa Sarayı’nın bekleme salonunda Hüsn-ü Ziynet ve Geleneksel El Sanatları serginin açılışı yapıldı.

Daha Sonra Vali Elban, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Kampüsü’nde “İslam Düşüncesinde İnsan” temalı 2. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu’na katıldı. Ahmed-i Hani 2. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen sempozyumda 5 farklı ülkeden 71 bilim insanı bildirilerini sundu.

 Gün boyu çeşitlik etkinliklerle kutlanan Ahmed-i Hani 2. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, akşamında İshak Paşa Saray avlusunda Grup Abdal, Ağrılılarla buluştu.

 Ahmed-i Hani 2.Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin ikinci gününde 2.Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumları, Ney Dinletisi, Dengbej dinletisi, İbrahim Çeçen Üniversitesi Korosu Ağrı Türküleri Konseri ile devam etti. Ahmed-i Hani 2.Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapanış töreni ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55