,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Ahlat’taki 1071 Malazgirt etkinliklerine yaklaşık 100 bin kişi katıldı

Ahlat’taki 1071 Malazgirt etkinliklerine yaklaşık 100 bin kişi katıldı
Düzenlenen 1071 Malazgirt etkinliğini değerlendiren Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, 23-25 Ağustos’ta düzenlenen etkinliğe yaklaşık 100 bin kişinin katıldığını belirtti.

Bu yıl 951’incisi düzenlenen Malazgirt etkinliklerinin, Türkiye’nin 81 ilinden ziyaretçi akınına uğradığını belirten Çoban, Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli mesajlar verdiğini söyledi.

Ahlat’ta düzenlenen etkinliği halkın sahiplendiğinin altını çizen Çoban, etkinliğin hem yerel hem ulusal hem de uluslararası basında geniş yer bulduğunu söyledi.

Etkinliği değerlendiren Çoban, “Devletimiz; tarih bütünlüğünü Anadolu’da Cumhuriyet, Osmanlı, Selçuklu köprüsünü inşa ederek ortaya koymuş. Bu milletin özgüveninde müthiş bir karşılık bulmuş. Bu vesileyle vatandaşlarımızın, festivallerimizi bu kadar samimi, candan sahiplenmesini, Cumhurbaşkanımıza net duygularıyla koşmasının da altında yatan hakikati de ortaya çıkarmıştır. 1071'deki Malazgirt etkinliğinde Cumhurbaşkanımızın özel mesajları vardı. ‘Millet bütünlüğümüzün de kilit taşıdır Ahlat ve Malazgirt’ ifadeleri yer aldı. Yine Malazgirt’tin terakkimizin, kalkınmamızın, gelişmemizin, geleceğimizin de inşasında milletin gerçek manada adresi olduğunu paylaştılar. 1071 hafızası Anadolu’daki milletimizin bütün bireylerinin Selçuklu ruhaniyetinde buluşma şansını da ortaya koydu.” dedi.

Milletin geçmişine sahip çıktığını belirten Çoban, şunları söyledi:

 “Türkiye’nin her tarafından, ilinden ziyaretçilerimiz vardı. Özellikle el sanatlarında milli değerlerimizin tanıtımında yer alan çadırlarımız ve dükkanlarımız muhteşem bir seremoni alanı oluşturdu. Bu da bizi çok ciddi anlamda mutlu etti. Ahlat ve Malazgirt’teki mitinglere katılımlar çok yüksek ve ihtişamlıydı. Bu da ayrıca bizi mutlu etti. Millet geçmişine sahip çıkmaya başladı. Geç kalınmış bir hadiseyi başlatmak gerçek anlamda karşılık buldu. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İl merkezi ve ilçelerden vatandaşlarımız katılımla cumhurbaşkanımıza müthiş bir teveccüh ve muhabbet göstermişlerdir. Yapılan hizmetlerin hiçbiri karşılıksız kalmıyor. 1071'in varlığı aynı zamanda Avrupa’nın da aldığı cevaplar arasındadır. Bu topraklar üzerinde çeşitli vesilelerle oynadıkları bütün oyunlara aslında sağlam bir cevaptır. Vatandaşımızdan Ahlat meselesine tümden bir katılım vardı. Bu çok büyük bir heyecandı. Biz aslında birazda arzu ettiğimiz Türkiye bu. Ülke ve millet de bu. Değerlerle barışık bir millet, ortak değerler etrafında toplanmış bir millet anlayışı aynı zamanda dosta güven veren bir anlayış, yine cumhurbaşkanımız o ifadeyi kullandığı için söylüyorum, dosta güven, düşmana korku veren bir Ahlat ve Malazgirt ortaya çıkmıştır. Bu milletimizin birlik ve bütünlüğünü yeniden inşa etme şansını doğurmuştur. Her yıl üstüne biraz daha bir şeyler katarak devam ediyoruz.”

Festivali ziyaret eden kişi sayısının 100 bini bulduğunu dile getiren Çoban, “Sadece festivalimizi ziyaret eden insan sayısı 100 bini buldu. Bu arada mitingimize takriben 30 bin civarında katılım gerçekleşti. Biz günden güne bu olayın çok çok katlanarak gittiğini görüyoruz. Etkinlik türlerimizi artırmamız gerekiyor. İnşallah 80 milyonun geçmişte buluşma adresi Ahlat olmuş. Bin yıl önceki başkentimiz. Bu stratejik merkeze devletimiz de tam karşılık vermiş, bir kongre merkezine dönüştürmüş. 100 yıldır kaybolan belki de birliğimize, dirliğimize, yeniden kuvvet verecek ortak akıl merkezini inşa etmenin mutluluğu içindeyiz. Büyük bir şans yakaladık. Doğunun insanları Anadolu’nun sağlam bel kemiğidir. Bu terör örgütlerinin insanların kafasını bulandırma olayından uzaklaştıkları sürece, bu coğrafya devletine, milletine ve insanlığa çok hayırlı hizmetler sunacak bir erdeme, geçmişe ve geçmiş hafızaya sahiptir.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55