,
  • BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

​Ahlat'ta "1071 Ahlat-Malazgirt Zaferi" kutlama etkinlikleri başladı

​Ahlat'ta "1071 Ahlat-Malazgirt Zaferi" kutlama etkinlikleri başladı
Bu yıl 949’ncusu kutlanacak olan 1071 Malazgirt Zaferi, Ahlat ilçesinde bulunan '1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nda düzenlenen açılış programı ile başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından gerçekleştirilecek 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949'uncu yıldönümü anma etkinlikleri Bitlis’in Ahlat, Muş’un Malazgirt ilçelerinde eşzamanlı düzenlenen etkinliklerle başladı.

Yaklaşık bir aydan bu yana yapılan hazırlıkların ardında açılış, Bitlis’in Ahlat ilçesi Çarho mevkiinde '1071 Sultan Alparslan Otağı'nda başladı.

Açılış öncesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi timi tarafından, gök yüzünde uçuşlarla gösteri yapıldı. Gösteri, açılışa katılan yüzlerce kişi tarafından ilgiyle izlendi. Gösterinin ardından Otağ çadırı önünde protokol konuşmaları yapıldı.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay açılışta yaptığı konuşmasında Bitlis’te bu yıl 2’ncisine katıldığı etkinliklerde, bu yıl Cumhurbaşkanı ve hükümetin Ahlat’a olan ilgisini artık bütün dünyanın bildiğini belirtti.

Çağatay, "Ahlat binlerce yıllık tarihimizin son bin yıllık dönemecinde bu topraklarda bizlere ev sahipliği yapmaya başladı. Onun nişanesi hemen yanı başımızda bulunan, binlerce yıllık tarihimizin nişanesi dünyanın en büyük Türk-İslam Mezarlığı. Onun yanına da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla konduruldu. Allah nasip ederse salı günü açılışını gerçekleştireceğimiz Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisi niteliğindeki bir külliyesi. Ahlatımıza çok yakıştı, Bitlis'imize çok yakıştı, Türkiye’ye çok yakıştı. Allah bunları bizlere nasip etti. Şükürler olsun." diye konuştu.

Açılışta konuşan AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü Bitlis’e geleceğini ifade ederek, "Salı günü sadece Cumhurbaşkanımızı ağırlamayacağız. MHP Lideri Devlet Bahçeli, bazı bakanları ve kurumların genel müdürlerini de burada ağırlayacağız. Bütün Türkiye salı günü burada olacak. Dünyanın gözü salı günü Ahlat’ta olacak. Bizim için büyük heyecan ve mutluluktur." ifadesini kullandı.

"Gönülleri, zihinleri fethetmeye, dünyayı güzelleştirmeye hep birlikte devam edeceğiz"

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Haydar Yıldız da açılışta yaptığı konuşmasında, bugün bir kutlu fethi daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bin yıllık medeniyet şehrimiz Ahlat’ta buluşuyoruz. Burada şehitlerimizi anıyoruz. Malazgirt’ten 15 Temmuz’a bu vatan için bu bayrak için, bu ezan için devletimiz ve mukaddesatımız için şehit olan tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu yıl maalesef bir salgınla karşı karşıyayız. Sizden özellikle korunma konusunda hassasiyet bekliyoruz. Salı günü Cumhurbaşkanımız Ahlat'ta olacaktır. Bölge valileriyle bir toplantı gerçekleştirecektir. Fetihlerimiz devam edecek. Gönülleri, zihinleri fethetmeye, dünyayı güzelleştirmeye hep birlikte devam edeceğiz."

Salı günü Cumhurbaşkanı Külliyesi açılacak

Açılışta selamlama konuşması yapan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ise, "Allah nasip etti Cumhurbaşkanımızla Ayasofya-ı Kebir Cami-i Şerifi'ni açtık. Bu müthiş bir fetihtir. Kutlu olsun. Yine Allah nasip etti Ayasofya’nın ardından Fatih gemisi ile siz bütün bağımlılıklardan kurtuluyorsunuz. Yani ekonomik bağımlılığımızı ortadan kaldıracak bir buluş oldu. Karadeniz’deki doğalgaz. Fatih gemisine ve Cumhurbaşkanımıza bu müjdeden dolayı teşekkür ediyoruz. Şimdi yeni bir fethin işaretini Ahlat’ta yaşıyoruz. O da sayın Cumhurbaşkanımızı Anadolu’ya armağanı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin açılışı var. Ey Anadolu! Hayırlı olsun diyoruz." şeklinde konuştu.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, böylesi güzel bir etkinliğin düzenleniyor olması ve bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Bitlis'te ağırlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından heyet, hep birlikte alanda kurulan tematik çadırları ve geleneksel el sanatları atölyelerini gezdi. Açılışta kökbörü, atlı cirit gibi geleneksel sporlar ve atlı okçuluk gösterileri gerçekleşti.

3 gün sürecek etkinlikler kapsamında 36 çadırın bulunduğu alanda farklı illerden birçok katılım sağlandı. El sanatları derneklerinin de yer aldığı alanda 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacaklar. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55