,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Ahlaksızlığa zemin hazırlayan “mezuniyet balolarına” izin verilmemeli!

Ahlaksızlığa zemin hazırlayan “mezuniyet balolarına” izin verilmemeli!
Her yıl düzenlenen ve bir Batı kültürü olan mezuniyet balolarının gençler arasında alkol, uyuşturucu ve ahlaksızlığa zemin hazırladığını belirten Emekli Memur-Sen Batman İl Başkanı Mehmet Şirin Turan, buna asla izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Bu tür mezuniyet balolarının gençlerin alkol ve ahlaksızlıklarla tanıştığı bir törene dönüştürüldüğünü, sorumsuz kimi okul yöneticilerinin de buna zemin hazırladığını ifade eden Turan, Milli Eğitim Bakanlığının gençleri yozlaştıran bu gibi törenlere müsaade etmemesi gerektiğini kaydetti.

Bu tür görüntülere müsaade eden okul yöneticilerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediklerini belirten Turan, çocukların emanet edildiği eğitimcilerin bu tür konularda daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi.

Turan, mezuniyet töreni düzenlenecekse okul idaresi gözetiminde, okul binasında ya da okul spor salonunda, milletin değerlerine, kültürüne ve genel ahlak kurallarına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

“Mezuniyet törenlerinde çok olumsuz görüntülere şahit oluyoruz”

Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 16 milyonu aşkın öğrencinin 17 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline çıkacağını anımsatan Turan, “İlkokul, ortaokul ve lisede halen son sınıfta okuyan 3 milyonu aşkın öğrenci ise mezun olacak ve muhtemelen adet olduğu üzere mezuniyet baloları düzenleyeceklerdir. Ancak bazı okulların geçmiş yıllardaki mezuniyet törenlerinde çok olumsuz görüntülerin basına yansıdığına şahit olmuştuk.” dedi.

“Törenler gençlerin alkol ve ahlaksızlıklarla tanıştığı bir törene dönüştürülüyor”

Gemi, yat, beş yıldızlı otel, diskotek ve gece kulübü gibi mekânlarda öğrencilerin alkol aldığı sarhoş görüntülerin kamuoyunda çokça tepki aldığını vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

“Tüm dünyayı etkisine alan yozlaşmış Amerikan kültürü, özellikle dizileri ve filmleri eliyle gençler arasında alkol ve ahlaksızlığa zemin hazırlayan mezuniyet baloları, gençlere parlatılarak ve özendirilerek aktarılıyor. Bu balolar, ülkemizde de adeta bir olmazsa olmazmış gibi gençlerin alkol ve ahlaksızlıklarla tanıştığı bir törene dönüştürülüyor. İçki, uyuşturucu ve ahlaksızlığın tavan yaptığı kutlamaların ismi mezuniyet balosu olarak belleklere yerleştiriliyor. Hayatında bırakın alkolü, ağzına sigara dahi sürmemiş olan çocuklarımız, bu gecelerde maalesef birçok perdeyi de yıkıyor.”

“Sorumsuz okul yöneticileri 3 kuruşluk menfaat uğruna bu tehlikeye kayıtsız kalıyor”

Bu tür görüntülerin oluşmasına sebep olanların başında kimi okul yöneticilerinin geldiğine dikkat çeken Turan, “Sorumsuz okul yöneticilerinin de zemin hazırladığı bu rezilliklere dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Bilet satıp gelir elde ederiz hesapları yapan sorumsuz okul yöneticileri de, gençliğin önündeki bu tehlikeye 3 kuruşluk menfaat uğruna kayıtsız kalıyor. Şaşalı ortamlarda yapılan bu tür mezuniyet baloları, gözümüz gibi sakındığımız yavrularımızın bataklığa ilk adım attığı ortamlar oluyor.” diye konuştu.

Ahlaksızlığa zemin hazırlayan “mezuniyet balolarına” izin verilmemeli!

“Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı”

Gözünü para bürüyen okul yöneticilerinin sorumsuzluğuna Milli Eğitim Bakanlığının da bir an önce dur demesi gerektiğini belirten Turan, bu tür görüntülere müsaade eden okul yöneticilerinin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediklerini söyledi.

“Milletimizin değerlerine, kültürüne ve ahlak kurallarına uygun törenler düzenlenmeli”

Çocukların emanet edildiği eğitimcilerden bu tür konularda daha hassas davranmalarını beklediklerini ifade eden Turan, şunları söyledi:

“İlla da mezuniyet töreni düzenlenecekse okul idaresi uhdesinde, okul binasında ya da okul spor salonunda, milletimizin değerlerine, kültürüne ve genel ahlak kurallarına uygun, ailelere maddi külfete yol açmayacak, zararlı alışkanlıkların yer almayacağı bir ortamda, öğretmenler, öğrenciler, veliler, eski mezunlar ve eğitime katkı sağlayan gönüllülerin, sanat, spor, sanayi ve ticaret alanlarından saygın kişiler davet edilerek bir şölen ortamında yapılması için hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz.”

“Dindar nesil yetiştireceğiz denildi, ahlaksız bir nesil yetişti”

Konuşmasının sonunda Antalya’da bir lise öğrencisinin Kur’an-ı Kerim’e yönelik saygısızlığına da tepki gösteren Turan, “Ayrıca, Antalya’da lise öğrencilerinin Kuran-ı Kerim’e yaptığı saygısızlık hâlâ hafızamızdaki yerini koruyor. Dindar nesil yetiştireceğiz denildi Kur'an tekmeleyen ahlaksız bir nesil yetişti. Kutsallarımız, ne ara bu kadar şuursuzluğa malzeme oldu. Hassasiyetle süreci takip edeceğiz. Şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55