,
  • BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Ağrılılar: Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak duamızda her daim Kudüs var

Ağrılılar: Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak duamızda her daim Kudüs var
İslam coğrafyasında idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla duygularını paylaşan Ağrılılar, İslam coğrafyalarında kanın durması ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşabilmesi için Müslümanlar arasında vahdetin sağlanması gerektiğini belirttiler.

​Dünya Kudüs Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Ağrılılar, daha çok Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkması çağrısında bulundu.

Siyonist rejimin işgali altında bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın durumuna ve Filistinlilerin yaşadıkları zulme dikkat çekmek için her yıl Ramazan ayının son cuma günü dünyanın ve Türkiye'nin birçok noktasında "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanıyor.

Selahaddin’i Eyyubi'nin torunları olarak dualarında Kudüs'ün olduğunu belirten vatandaşlar, kanayan yaralarının olduğunu, Kudüs'ün, Müslümanların kırmızıçizgisi ve Kudüs’ün özgürleşmesi için daha önemli adımların atılması gerektiğini söylediler.

"Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak duamızda hep Kudüs vardır"

Ağrılı esnaflardan Ahmet Karhan, bir yaraya basılan tuz gibi acı içinde olduklarını söyledi. Karhan, "Rabbim Kudüs'ün özgürlüğünü dünya gözü ile görmeyi bizlere nasip eder. Hani nasıl ki bir yaraya tuz basarsınız, acı çekeriz, aynı o acıyı çekiyoruz. Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak duamızda hep Kudüs vardır, çünkü Kudüs bizim için ilk Kıblemizdir, bizim için İslam'ın kırmızıçizgilerindendir. Rabbim oradaki kardeşlerimize direniş gücü nasip eylesin. Tüm Müslümanların duasına ve mücadelesine ihtiyaç vardır bu husus unutulmamalı." dedi.

"Temennimiz Kudüs'ün Yahudilerden arınmasıdır"

Diğer bir esnaf Turgut Özmüş ise şunları söyledi:

"Kudüs Müslümanların kanayan yarasıdır, ilk kıblesidir, değerli bir mabettir. Maalesef Müslümanların ilgisizliği nedeni ile Amerika ve israil istediği gibi hareket edebiliyor. Allah'tan temennimiz onlara fırsat verilememesi ve Kudüs'ün tamamıyla Müslümanların eline geçmesi, Yahudilerden arınmasıdır."

"Kudüs kanayan yaramızdır"

Kudüs'ün sürekli olarak yüreklerinde kanayan bir yara olduğuna işarete eden Sıddık Bayazıt, "Kudüs kanayan yaramızdır, tabi biliyorsunuz sürekli israil'in baskısı altındadır. Amerika gibi ülkelerin hep baskısı ve zulmü söz konusu. Cenab-ı Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin, onarda çok zor durumdalar. Müslümanların sürekli olarak aklında ve gönlünde bu yaşananlar. Allah'tan Kudüs'ün özgürlüğünü istiyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55