,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Ağrı'da tren yolu, 3 baraj ve 3 gölet çalışması devam ediyor

Ağrı'da tren yolu, 3 baraj ve 3 gölet çalışması devam ediyor
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, kentte tren yolu, 3 baraj ile 3 göletin yapımının sürdüğünü, merkez ve ilçelerde ise önemli yatırım çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti.

 

AK Parti Ağrı İl Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan ile birlikte İLKHA Ağrı Temsilciliğine bir ziyaret gerçekleştiren Ekrem Çelebi, sağlık, eğitim ve turizm başta olmak üzere birçok sektörde önemli çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

Tren yolunun yatırım programına alınması için çalışmalarının devam etmesi ile birlikte ulaşımdaki hizmetlerin tamamlanması, kentte 3 baraj ile 3 göletin yapımı ve merkez başta olmak üzere ilçelerde temeli atılacak hastanelerin ne aşamada olduğu konusunda bilgiler veren Milletvekili Çelebi, çalışmaların tamamlanması için gayret ettiklerini söyledi.

"Ağrı Dağı'nın tırmanışa açılması için büyük çaba harcadık"

Çelebi, gerçekleştirilen ziyarette yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

"Hayırlısı ile geçtiğimiz pazar günü Ağrı Dağı'nı resmi olarak tırmanışa açtık. Dağın tırmanışa açılması için 2018 yılından beri uğraş veriyorum. Açılışın yapılması için Sayın Cumhurbaşkanı'mız başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı'mız, İçişleri Bakanı'mız ile bu konuda önemli temaslarımız oldu. Hatta en son İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Ağrı'da Ayakkabıcılar Sitesi temel atma töreninde bir konuşma yapmıştı ve orada Ağrı Dağı'na resmi olarak tırmanışların başlayacağı sözünü vermişti. Ağrı Dağı'nın tırmanışa açılmış olması, yerli dağcılardan şimdilik ücret alınmayacak olması çok güzel ve daha sonraki süreçte ise o bölgede hayata geçirilecek projelerimiz olacak. İnşallah ilerleyen zaman diliminde güzel çalışmalar olacak. Bölgeye farklı bir gelir kapısı olacak. Bu noktada basın olarak üstünüze düşeni yapıyorsunuz. Allah razı olsun ve siyaseten biz de elimizden geleni yapıyoruz. Dağ tırmanışı için gelecek insan, uçakla gelip burada otelde kalacak, memleketi dolaşıp dağcı arkadaşları ile tırmanış gerçekleştirecek. Her halükarda bir para döngüsü olacak."

"Taşlıçay Devlet Hastanesi ve Doğubayazıt Ağız ve Diş Polikliniğinin temelleri atılacak"

Ağrı'ya önemli yatırımların olduğunu ve ilerleyen zaman dilimi içinde ise yatırımların devam edeceğini hatırlatan Çelebi, "Bu yıl 30 yataklı Taşlıçay ilçesinde devlet hastanemizin temeli ile Doğubayazıt ilçesinde 17 üniteli ağız ve diş polikliniğinin temelini atacağız inşallah. Merkezde İl Emniyet Müdürlüğü, Adliye Sarayı, cezaevi binası çalışmaları olacak bu yıl. Projeler bitmiş temel atmayı planlıyoruz. Yani merkez yatırımlarımız devam edecek. Sağlık ve eğitim sektöründe elimizden gelen gayreti gösterdik, turizmde ise büyük çaba harcadık ve en büyük meyvesini almaya başladık Ağrı Dağı'nın tırmanışa açılması ile. Özellikle sağlık alanında yaptığımız çalışmalar arasında tıp fakültesinin kurulması, kadın, doğum ve çocuk hastanesinin yapılması için yatırım programına dahil edilmesi önemli çalışmalardır. Bundan sonraki süreçte 10 akademisyenin hastanemizde ihtisas görmesi, afilasyon işlemlerinin ardından görev almaya başlayacak olmaları önemli." ifadelerini kullandı.

"Hamur ile Patnos arasındaki kara yolunun bitirilmesi için kış mevsimi bittiği gibi harekete geçilecek"

Erzurum'un Horasan ilçesine kadar gelen tren yolunun uzatılarak Ağrı üzerinden İran'a ulaştırılması noktasında da çaba verdiğini kaydeden Milletvekili Ekrem Çelebi, "Ulaşım noktasında ise Hamur ile Patnos arasındaki kara yolunun bitirilmesi için kış mevsimi bittiği gibi hemen harekete geçilecek. Bu yılsonunda yolu hizmete açmayı planlıyoruz. Yılsonuna yetişmez ise 2022 yılının ilk çeyreğinde yolun hizmete açılması mümkün olacak. Yine tren yolu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor, en azından Erzurum'un Horasan ilçesine kadar gelen tren ilimiz üzerinden İran'a kadar gitmesi noktasında gayret ediyoruz. Barajlarla ilgili çalışmalarımız var işte Aydıntepe, Karahalit ve bir köyümüzde daha bu kapsamda çalışmamız olacak. Göletlerle ilgili çalışmalarımız var yine, bu yıl üç tanesini yatırım programına aldık." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55