,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Ağrı'da halka teslim edilen TOKİ'lerde ısınma sorunu çözüm bekliyor

Ağrı'da halka teslim edilen TOKİ'lerde ısınma sorunu çözüm bekliyor
Ağrı'da 16 bloklu Yolugüzel TOKİ'leri bu yıl hak sahiplerine teslim edildi ancak bloklarda teslimat sırasında mevcut birçok soruna ısınma sorunu da eklenince hak sahipleri ateş yakarak eylem yaptı.

Ağrı'nın Fırat Mahallesi'nde 2019'da yapımına başlanan Yolugüzel TOKİ'lerindeki sorunlara tepki gösteren hak sahipleri, sorunların giderilmesini bekliyor.

16 bloklu 300 dairenin bulunduğu ve ortalama 1500 kişinin ikamet ettiği binaların teslimatı sırasında birçok eksiğinin bulunduğunu belirten hak sahipleri, kendi imkânları ile sorunları çözdüklerini ama mühendisler ve müteahhitten kaynaklı ısınma sorununu aşamadıklarını, evlerinde çocukları ile birlikte üşüdüklerini belirtti.

"Soğuğu çekmeyi vatandaşımız hak etmiyor"

Soğuyan havalar nedeni ile konut sahiplerinin mağdur olduğunu belirten Fırat Mahallesi Muhtarı Vahyettin Ergün, "Burada toplanmamızın sebebi yeni yapılan TOKİ'ler. Bu bölge 300 daire TOKİ tarafından vatandaşa sözde teslim edilmiş, yalnız memleketimizin şartları göz önünde. Burada 300 daireyi 5 nüfus ile çarparsak 1500 insan demektir. Bu 1500 insan içerisinde yaşlı büyüklerimiz de mevcut, çocuklarımız var, evler soğuk. Halen bu bölgede doğalgaz sorunu çözülmüş değil. Buradan kıymetli yetkililerimize sesleniyorum; siz de bu konuya müdahil olun, yardımcı olun bu vatandaşlara. Hava soğudu insanlar evlerinde duramaz hale gelmiş. Bu siteleri yapan müteahhit ile görüştüm, vanalarla ilgili bir sorun olduğunu belirtti. Vanaların teste gönderildiğini, testin akabinde doğalgazın bırakılacağını söylediler. Bir aydır bu vanaların testi neden hâlâ gerçekleştirilmedi, soğuğu çekmeyi vatandaşımız hak etmiyor." ifadelerini kullandı.

"Daireler yeni olmasından dolayı çok soğuk"

Görüştükleri yetkililerin kendilerini oyladığını savunan Erhan Çirik, "Birçok problemimiz var ama en büyük problemimiz için burada toplandık. Ağustos ayında dairelerimiz teslim edilmeye başlandı. Defalarca TOKİ yetkilileri ile görüştük, sorunun halledileceği sözünü verdiler ama bizi geçiştirdiler. Daireler yeni olmasından dolayı çok soğuk, çocuklarımız küçük, yaşlılarımız var. Şu an mağduruz, sorunumuza çözüm bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızın üşümemesi için sorunumuzun biran önce giderilmesini istiyoruz"

Yetkililerin sorunlarını duyup harekete geçmesi çağrısında  bulunan Halit Polat ise, "Yaklaşık 50 gün önce dairelerimizin sorunlarını halletmeden bize teslim ederek buraya terk edip gittiler. Yetkililer sesimizi duysun, çocuklarımızın üşümemesi için sorunumuzun biran önce giderilmesini istiyoruz. Isınma sorunumuzu yetkililer duysun ve çözsün istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55